Hlavní obsah

Omega Pharma bude obhajovat časovkářský titul bez Štybara

Brusel

Český cyklista Zdeněk Štybar se nevešel do sestavy týmu Omega Pharma-Quickstep, který bude na silničním mistrovství světa ve Florencii obhajovat titul v časovce družstev. Vítězi jedné etapy na Vueltě, kterou nedokončil, připadla role náhradníka.

Foto: Miguel Angel Morenatti, ČTK/AP

Zdeňěk Štybar (vpravo)

Článek

Favorizovanou belgickou stáj povede tuto neděli za obhajobou zlatých medailí Němec Tony Martin, dvojnásobný světový šampión v časovce jednotlivců. Z loňské vítězné sestavy jsou opět v nominaci Francouz Sylvain Chavanel, Nizozemec Niki Terpstra, Slovák Peter Velits a Belgičan Kristof Vandewalle. Jediným nováčkem v týmu bude Polák Michal Kwiatkowski. Náhradníkem je vedle Štybara ještě Belgičan Julien Vermote. Mimo hru zůstal i další člen Omega Pharma-Quickstepu František Raboň.

V časovce družstev na 56,8 km, jež šampionát ve Florencii zahájí, se představí všech 19 týmů ProTour včetně dánského Saxo-Tinkoff, za který může jet Roman Kreuziger. Další čeští jezdci se mohou představit v barvách pozvaných kontinentálních stájí NetApp Endura (Jan Bárta a Leopold König), CCC Polsat Polkowice (Josef Černý) a českého celku Etixx-Ihned.

Reklama