Hlavní obsah

Lenerovi se nedostává obránců

PRAHA

Především nedostatek obránců trápí reprezentačního kouče českých hokejistů Slavomíra Lenera, který v pondělí odpoledne absolvoval hodinový trénink s širším výběrem hráčů usilujících o start na mistrovství světa ve Finsku.

Foto: ČTK/AP

Milan Michálek si v reprezentačním dresu zahrál i na Švédských hokejových hrách.

Článek

Lenerovi přidělává vrásky především absence Františka Kučery a Michala Sýkory. "Z hlediska defenzivních hráčů působících v Evropě je to situace kritická. Zejména u Franty jde o nenahraditelnou ztrátu. Budeme sice nadále v kontaktu s lékaři, ale nevidím situaci moc optimisticky," truchlil trenér.

"U Sýkory je ale naděje na brzké uzdravení," nevzdává se naděje kouč, který stále nemůže počítat ani s dvojicí beků IFK Helsinky Kántorem a Židlickým. "V závěru finské ligy byli příliš vytíženi a ozvala se jim třísla, Kántor má i potíže se zápěstím," vypočítával Lener, jenž bude uvažovat o povolání Šlégra z Omsku.

Přibyl Michálek, Hudler trénuje s dlahou

Nově vznikající výběr už opustil útočník Čermák, který odletěl za svým klubem do Ruska. "V Novosibirsku musí absolvovat kemp," vysvětlil trenér, jenž už k mužstvu povolal budějovického Michálka.

Stavitelele národního týmu tak v současné fázi přípravy může těšit snad jen skutečnost, že včerejší trénink absolvoval, byť s dlahou na levé ruce, ofenzivní klenot Hudler. "Za týden až deset dnů by měl být jeho zlomený prst v pořádku," je přesvědčen Lener, k jehož výběru by se měli v nejbližší době připojit také poražení semifinalisté české extraligy.

Reklama