Hlavní obsah

Howson vyhrál na MS časovku cyklistů do 23 let téměř o minutu

Florencie

Australan Damien Howson získal na mistrovství světa v silniční cyklistice zlato v časovce mužů do 23 let. Mezi juniorkami se z těsného vítězství radovala Francouzka Severine Eraudová. Čeští reprezentanti se neprosadil do první třicítky.

Článek

Jednadvacetiletý Howson, jenž od příštího roku posílí elitní stáj Orica-GreenEdge, ztrácel jen velmi těsně pouze na prvním mezičasu. Na tom druhém už měl k dobru více než půl minuty, v cíli přes 43 kilometrů závodu měl na druhého Francouze Yoanna Paillota náskok přes 57 sekund. Bronz si vyjel Lasse Norman Hansen z Dánska.

Josef Černý obsadil 39. příčku, když na Howsona ztratil čtyři minuty a 20 vteřin. Daniel Turek dojel na 45. pozici.

Výrazně dramatičtější byl boj o medaile mezi juniorkami. Osmnáctiletá Eraudová byla na mezičasu až čtvrtá a na zlato ztrácela přes 13 vteřin, nakonec ale předčila australský dvojblok. Titul sebrala Alexandrii Nichollsové, která byla o 2,69 sekundy pomalejší. Třetí skončila Alexandra Manlyová.

"Věděla jsem, že jsem až čtvrtá, takže jsem nemyslela na to, že bych mohla ještě vyhrát. Bojovala jsem o pódium, vítězství je úžasné a nečekané," řekla Eraudová pro server cyclingnews.com.

Eliška Drahotová obsadila 34. místo se ztrátou minuty a čtvrt na vítězku.

Mistrovství světa v silniční cyklistice ve Florencii:
Časovka:
Muži do 23 let (43,5 km):
1. Howson (Austr.)49:50
2. Paillot (Fr.)-57
3. Hansen (Dán.)-1:10
...
39. Černý-4:20
45. Turek (oba ČR)-4:52
Juniorky (16,2 km):
1. Eraudová (Fr.)22:43
2. Nichollsová-3
3. Manlyová (obě Austr.)-8
...
34. E. Drahotová (ČR)-1:15

Reklama