Hlavní obsah

Alonso nakonec tým Euskaltel nekoupí, cyklistická stáj skončí

Madrid

Bývalý dvojnásobný mistr světa formule 1 Fernando Alonso cyklistickou stáj Euskaltel-Euskadi nezachrání. Pilot stáje Ferrari se měl stát novým majitelem tradičního španělského týmu. Na konci srpna uzavřel s baskickou telekomunikační společností Euskaltel předběžnou dohodu s tím, že o konkrétních bodech se bude jednat, ale nakonec nenašli společnou řeč.

Foto: Stefano Rellandini, Reuters

Pilot F1 Alonso.

Článek

"Pro Euskaltel i tým je to smutná zpráva. Je těžké skrýt zklamání," uvedla firma v prohlášení poté, co se rozhodla rozhovory s Alonsem ukončit. Dodala, že stáj fungující od roku 1994 po letošní sezoně zanikne, jak bylo v plánu předtím, než se do věci vložil Alonso.

"Snažili jsme se až do konce, ale bohužel to prostě nešlo mít v příštím roce cyklistický tým," reagoval Alonso. Podle agentury Reuters měl za tým zaplatit šest milionů eur (asi 156 milionů korun). "Na mé vášni pro tenhle sport se nic nemění, je to jen začátek. Zítra ráno začneme pracovat na sestavování týmu, když bude potřeba tak od nuly, na který budeme moct být pyšní," uvedl dvaatřicetiletý pilot.

V týmu s typickými oranžovými dresy působí například olympijský vítěz v silničním závodu z Pekingu Samuel Sánchez. Po zániku Euskaltelu zůstane cyklistické velmoci Španělsku v elitní divizi WorldTour pouze stáj Movistar.

Reklama