Hlavní obsah

Cyklokrosařům začíná bitva o auto

Praha

Domácí cyklokrosová sezóna odstartuje v sobotu v Uničově úvodním závodem českého poháru, který se pojede opět jako Toi Toi Cup. Vítěz osmidílného seriálu se může těšit nejen na prémii 30 tisíc korun, ale i na roční užívání vozu Škoda Superb v nejluxusnější výbavě.

Foto: facebook

Cyklokrosař Martin Bína.

Článek

„Jedná se o model combi 4x4. Nejlepší vůz, který v současné době máme. Chceme, aby měl závodník maximální pohodlí, a třeba loňský vítěz poháru Martin Bína si ho na cesty na závody do Belgie náležitě užívá," prozradil Pavel Toman ze společnosti Škoda.

Domácí pohárový seriál vyvrcholí mistrovstvím republiky v Lošticích 11. ledna 2014. „Letos se do celkového pořadí počítá všech osm závodů, žádný výsledek se nebude škrtat. Prvních třicet lidí navíc bude brát body do žebříčku UCI, všechny závody jsou zařazeny do 2. kategorie mezinárodního kalendáře," informoval ředitel seriálu Čestmír Kalaš s tím, že vítěz každého pohárového klání obdrží prémii 10 500 korun.

Prvenství obhajuje Martin Bína, jenž za sebou v minulém ročníku nechal Tomáše Paprstku a Jakuba Skálu. Jenže Bína už závodí za belgický tým Kwadro-Stannah a s jeho účastí na závodech v Česku to nyní bude hodně složité. „Závodů v Belgii ještě přibylo a je jasné, že bude mí povinnosti hlavně tam. Ale třeba 5. října by měl startovat v Kutné Hoře, protože v Belgii se nic nejede. Sám projevil zájem tam jet," uvedl reprezentační trenér Stanislav Bambula.

Program Toi Toi Cupu:
28. září: Uničov
5. října: Kutná Hora
12. října: Milovice
9. listopadu: Hlinsko
16. listopadu: Holé Vrchy
7. prosince: Kolín
14. prosince: Slaný
11. ledna: Loštice (mistrovství ČR).
Další významné domácí akce:
26. října: Světový pohár v Táboře
3. listopadu: mistrovství Evropy v Mladé Boleslavi.
Mistrovství světa se koná 1.-2. února 2014 v nizozemském Hoogerheide

Reklama