Hlavní obsah

Ruskému týmu ukradli zloději na MS všechna kola. Musí si půjčit náhradní

Florencie

Ruští cyklisté přišli na světovém šampionátu ve Florencii o všechna kola. Lídr reprezentace a dvojnásobný vicemistr světa Alexandr Kolobněv napsal na sociální síti, že zloději je ukradli v noci na sobotu a jezdci nebudou mít na čem v neděli závodit. Nakonec jim pomohl tým Kaťuša, který má zázemí v jiném italském městě Brescii a do sobotního večera dopraví do dějiště šampionátu náhradní kola.

Foto: Jeff McIntosh, ČTK/AP

Ilustrační foto.

Článek

"Policie už na tom pracuje. V noci nám ukradli úplně všechna kola," napsal Kolobněv na twitteru. Obětí zlodějů se stala právě jeho stáj Kaťuša a také Rusvelo.

První z nich přišla o 14 strojů, Rusvelo o dva. Na jednom z nich měla v sobotu odpoledne jet silniční závod Oksana Kozončuková. Kamión byl zaparkovaný u hotelu v Pratu, které leží asi 15 km od Florencie.

V této sezóně nejde o první krádež špičkových kol z profesionálních týmů, protože totéž potkalo v únoru stáj Garmin-Sharp během závodu Kolem Středozemního moře ve Francii. Tehdy přišla o 17 kol, další vybavení a celkem utrpěla škodu čtvrt miliónu eur.

Reklama

Související témata: