Hlavní obsah

Froome: Armstrong by měl říci vše, pomohl by cyklistice

Londýn

Vítěz letošního 100. ročníku Tour de France Chris Froome vyslovil v rozhovoru pro zpravodajskou stanici Sky Sports News přání, aby Lance Armstrong prozradil úplně všechno ze své dopingové minulosti. Odhalení detailů systematického dopingu, který byl označen za mimořádně propracovaný, by podle osmadvacetiletého britského profesionála cyklistice pomohlo.

Foto: Sport.cz

Bývalý americký cyklista Lance Armstrong

Článek

"Chtěl bych ho vidět, jak udělá krok kupředu a doopravdy řekne vše, jak to je. Aby řekl přesně, co se stalo, a tento příběh jsme pak mohli jednou provždy nechat spát. Může tím udělat hodně dobrého," prohlásil Froome na adresu slavného Američana, který v letech 1999 až 2005 vyhrál sedmkrát po sobě Tour de France, ale o všechny tituly po odhalení přišel.

"Pořád je toho tolik, co by bylo potřeba vysvětlit a upřesnit. Bylo by dobré vše přesně vědět, co se dělo, abychom se z toho poučili a šli dál. Stalo se to před více než dekádou a potřebujeme už o tom přestat mluvit. Nemyslím, že by pro současnou situaci našeho sportu bylo dobré, aby se s námi neustále vleklo něco, co se stalo v minulosti," doplnil Froome.

Reklama

Související témata: