Hlavní obsah

Jsem tlustý. Ale trénink s batohem nevadí, vtipkoval Kulhavý před cestou na Mallorku

Praha

První soustředění před novou sezónou zvládne ještě před vánočními svátky olympijský vítěz z Londýna biker Jaroslav Kulhavý. Už v neděli vyráží na Mallorku, kde ho čeká čtrnáct dnů dlouhý tréninkový kemp. Ještě před odletem absolvoval zátěžové testy, s jejichž výsledky byl potěšen, a to i přes své tvrzení, že během podzimu přibral.

Foto: Ivana Roháčková

Jaroslav Kulhavý před odletem na Mallorku, kde absolvuje čtrnáct dnů dlouhé soustředění.

Článek

„Podzim jsem měl klidný. Nejklidnější za tři roky. Cítím se hodně odpočatý," vyprávěl Jaroslav Kulhavý, který v pátek ráno absolvoval zátěžové testy. „Výsledky byly lepší než v červnu, přitom jsem tlustý. Ale tvrdím, že je dobré trénovat s batohem, a pak ho shodit," culil se Kulhavý, na němž však není patrný ani gram navíc. „Dokonce jsem si i přes nadváhu vytvořil rekord z pohledu výkonu ve wattech," vyprávěl.

V nadcházejícím roce ho fanoušci uvidí mnohem více na domácích tratích. Poprvé v historii se totiž Český pohár v olympijském cross country dostává do soutěžní kategorie C1 UCI. „Pro závodníky jde o super příležitost nasbírat UCI body, protože proti C2 je ve hře dvojnásobek. Měl bych jet dva závody poháru a mistrovství republiky, možná bude nakonec startů v Česku více," přemítal olympijský vítěz z Londýna. „Vstup domácího seriálu do kategorie C1 je velice významný, startovní listina bude nabitá. Je to jako Liga mistrů ve fotbale," lebedil si reprezentační trenér Viktor Zapletal.

Věří, že výkyvy se mu letos vyhnout

V neděli vyrazí Kulhavý na tréninkový kemp na Mallorku. „Hodiny na kole se zdvojnásobí, začne více dřiny," říká Kulhavý, který zlehka nastínil i plán sezóny: „Určitě nepojedu etapový Cape Epic. I přes vítězství mi start následně působil v letošní sezóně problémy," přemítal osmadvacetiletý borec.

Sní o zlatu na maratónském MS, které se pojede v závěru června v jihoafrickém Pietermaritzburgu. „Trať mi bude vyhovovat. Ale vrcholů má sezóna více. Pokusím se o úspěch i na šampionátu v cross country a pochopitelně v závodech Světového poháru."

Očekává, že výkyvy z letošní sezóny se v roce 2014 nebudou opakovat. „Věřím, že se mi bude dařit. Oproti poslednímu roku se vracím ke svému starému tréninkovému modelu. Po životní sezóně s olympijským zlatem bylo různých mimotréninkových akcí spousta a trochu mě vyváděly z koncentrace. Letos podzim proběhl docela dobře, odpočinul jsem si. Nabral jsem síly, které potřebuji pro trénink a měl jsem dostatek času na regeneraci," vysvětloval zásadní rozdíl Kulhavý.

Reklama