Hlavní obsah

Armstrong po Tour ukončí kariéru

PRAHA

Šestinásobný vítěz Tour de France Lance Armstrong má v plánu ukončit v létě svoji sportovní kariéru. Třiatřicetiletý americký cyklista tak hodlá učinit po letošním ročníku slavného závodu, kde bude útočit už na sedmé prvenství. Armstrong to oznámil před úterním závodem v Georgii, který bude jeho posledním podnikem na území Spojených států amerických.

Foto: ČTK/AP

Lance Armstrong.

Článek

Armstrong už před měsícem avizoval, že v Georgii oznámi novinářům něco velmi zajímavého a nyní svá slova potvrdil. Jeho čtrnáctiletá cyklistická kariéra se letos uzavře. A on sám by ji rád završil sedmým triumfem na Tour.

"Zda mohu letos vyhrát? Nejsem si jistý, ale určitě to zkusím," odpověděl Armstrong šalamounsky novinářům. "Pokud zvítězím i letos, stal bych se asi nejstarším vítězem Tour v moderní historii a mým snem je být vždy nejlepší. Ale uvidíme, jak vše dopadne, rozhodně nehodlám nic slibovat," dodal.

"Každopádně bude letošní rok velmi těžký. Vždyť pojede Jan Ullrich, který se zdá v dobré formě a je tu i spousta dalších výborných mladých jezdců," je si vědom silné konkurence závodník, pro nějž nebude jednoduché svět cyklistiky opustit.

"Možná budu mít trochu svrbění se vrátit, ale moje rozhodnutí je definitivní. Jsem na 100% rozhodnutý," ujišťuje. "Pořád cyklistiku miluju, ale je stále těžší udržet se na špici," usoudil Armstrong, jenž kromě sportovních úspěchů dokázal zdolat i zákeřnou rakovinu.

Reklama