Hlavní obsah

Cyklista Sánchez bude hájit barvy stáje BMC Racing

Madrid

Olympijský vítěz silničního závodu z Pekingu 2008 Samuel Sánchez bude nově jezdit za stáj BMC Racing. Dohodu s pětatřicetiletým jezdcem, jenž hledal angažmá poté, co jeho tým Euskaltel-Euskadi ukončil působení v profi pelotonu, oznámilo vedení stáje na svém webu.

Foto: Sport.cz

Španělský cyklista Samuel Sánchez .

Článek

Sánchez jezdil v barvách Euskaltelu po celou kariéru mezi profesionály. Vítěz pěti etap na Vueltě, který má ve sbírce i celkovou třetí příčku z Tour de France 2010 a skončil sedmkrát v první desítce konečného pořadí na Grand Tours, však dlouho nemohl najít nové angažmá. Dokonce zvažoval, že skončí, byť tímto způsobem uzavřít kariéru nechtěl.

Nakonec se dočkal. „Cítím se jako jezdec, který se právě dočkal svého prvního kontraktu," prohlásil. „Musím celé stáji poděkovat za přijetí v jednom z nejprominentnějších týmů WorldTour. Věřím, že se budu moct podělit o své zkušenosti s mladými jezdci. A poté, co jsem se snažil tolik let porážet Cadela Evanse, bude dobré mu teď pomáhat," připomněl Sánchez velkou hvězdu z týmu svého nového zaměstnavatele.

Reklama