Hlavní obsah

Paprstka dojel na MS cyklokrosařů mezi muži do 23 let osmý

Hoogerheide

Cyklokrosař Tomáš Paprstka skončil osmý na mistrovství světa mezi jezdci do 23 let. Dosáhl tak dosud nejlepšího umístění pro českou výpravu v nizozemském Hoogerheide. Titul získal suverénně jeden z hlavních favoritů Belgičan Wout van Aert.

Foto: Sport.cz

Český cyklokrosař Tomáš Paprstka - archivní foto.

Článek

„Osmé místo je super, jsem spokojený. Být do desítky bylo mým cílem. Chtěl bych tedy i lépe, ale tohle bylo asi mé maximum," řekl novinářům Paprstka.

Van Aert dal hned od úvodních metrů trati, která byla i díky příznivému počasí výrazně tvrdší než v sobotu při závodu juniorů a žen, najevo svoji sílu a dobrou formu. Postupně se vzdaloval pelotonu a na jeho nástup nestačil nikdo reagovat. Paprstka se zpočátku pohyboval kolem sedmé příčky, na hraně první desítky byli i Boroš s Niplem.

Zatímco Nipl začal velmi brzy ztrácet a Paprstka s Borošem se snažili bojovat ve dvojici, Van Aert v úniku nezadržitelně mířil za titulem. O něj ho mohla připravit jen smůla, neboť už po druhém okruhu z celkových šesti měl půlminutový náskok a stále ho zvyšoval.

Nakonec vyhrál o 50 vteřin před krajanem Michaelem Vanthourenhoutem, až třetí příčka zbyla na největšího kandidáta na zlato Mathieua van der Poela, celkového vítěze Světového poháru. Osmý Paprstka ztratil na vítěze přes dvě a půl minuty, Borošovi patří 13. příčka.

Mistrovství světa v cyklokrosu v Hoogerheide (Nizozemsko):
Jezdci do 23 let:
1. Van Aert 49:35
2. Vanthourenhout (oba Belg.) -50
3. M. Van der Poel (Niz.)
...8. Paprstka -2:37
13. Boroš -3:07
23. Skála -4:18
27. Lasák -5:06
35. Nipl (všichni ČR) -6:34

Reklama

Související témata: