Hlavní obsah

Wiggins měl po Armstrongově přiznání k dopingu strach o rodinu

Palma de Mallorca

Když se loni v lednu Lance Armstrong přiznal k dlouholetému dopování, měl jeho nástupce na listině vítězů Tour de France Bradley Wiggins strach o rodinu. Jeho děti prý byly šikanovány a britský cyklista pro ně musel najít jinou školu. Horké chvilky přiznal šampion Tour z roku 2012 až s odstupem času na soustředění s týmem Sky na Mallorce.

Foto: Enrique Calvo, Reuters

Britský cyklista ze stáje Sky Bradley Wiggins.

Článek

"Vítězství na Tour všechno změnilo. Odjel jsem z domova jako takřka neznámý člověk a vrátil se jako nejslavnější muž v zemi v té době," líčil novinářům třiatřicetiletý Wiggins, který má syna a dceru. Ve škole podle něj trpěl hlavně chlapec.

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

"Dopuje i tvůj táta? Vždyť vyhrál Tour. Je stejný jako Armstrong?" vzpomínal na otázky, které musely děti často slýchat. "Syn byl šikanován. Dal jsem je proto do jiné školy. Bylo to příšerné, strašně těžké časy pro mě i celou rodinu," přiznal Wiggins.

Armstrong učinil doznání loni v lednu a přišel o všech sedm triumfů z Tour de France. O půl roku dříve Wiggins nejtěžší etapový závod vyhrál. Loni nemohl titul obhajovat kvůli problémům s kolenem, šance využil jeho stájový kolega Chris Froome.

Reklama

Související témata: