Hlavní obsah

Armstrong by mohl přesedlat na Dakar

Až v létě ukončí Lance Armstrong cyklistickou kariéru, mohl by z dvou kol přesedlat na čtyři. Rekordman Tour de France totiž dostal od amerického automobilového jezdce Robbyho Gordona pozvánku na dakarskou rallye. Armstrong to řekl v rozhovoru pro francouzský časopis Velo a nabídku prý nepovažuje 'tak úplně za scestnou'.

Foto: ČTK/AP

Lance Armstrong.

Článek

Třiatřicetiletý Texasan v červenci zaútočí na francouzských silnicích na sedmý triumf na Tour, pak dá cyklistice sbohem. Už prý dostal spoustu nabídek; jedna z nich přišla od Gordona, aby se po jeho boku zúčastnil lednového pouštního dobrodružství. "Dostal jsem od něj před dvěma měsíci e-mail. Nabídl mi, abych jel na příštím Dakaru s třetím vozem jeho týmu," uvedl Armstrong.

Gordon na letošním Dakaru startoval poprvé a blýskl se vítězstvím ve dvou etapách. Celkově skončil s vozem Volkswagen dvanáctý, další ročník by chtěl jet už se svým vlastním týmem. V Americe Gordon patří k největším hvězdám automobilového seriálu Nascar.

"Je to bláznivý návrh, takových už jsem dostal spoustu. Ale pro Discovery by to mohlo být zajímavé. Už máme nějaké představy, co v budoucnu společně uděláme, chceme začít filmovat," řekl cyklistický fenomén, jehož stáj sponzoruje právě televizní společnost Discovery Channel.

Armstrong se letos rozloučí s cyklistikou, aby se častěji viděl se svými třemi dětmi a byl jim v Americe nablízku. Velkou část volného času věnuje také nadaci založené prezidentem Georgem Bushem pro lidi nemocné rakovinou, z níž se v minulosti úspěšně vyléčil.

Po letech úmorné dřiny si chce Armstrong užívat života. "Taky se chci naučit jezdit líp na surfu, prostě mít víc času pro své koníčky," dodal muž, jehož velkou láskou jsou i motocykly.

Reklama