Hlavní obsah

Cyklistický Závod míru se letos neuskuteční

PRAHA

Cyklistický Závod míru se letos z ekonomických důvodů neuskuteční. Závod míru se konal bez přestávky od roku 1948, jeho osmapadesátý ročník se měl jet od 7. do 15. května. "Po dlouhých jednáních s marketingovými partnery byl nucen pořadatel a Český svaz cyklistiky jako vlastník závodu oznámit, že Závod míru se neuskuteční," oznámil ředitel soutěže Pavel Doležel.

Foto: ČTK

Ilustrační foto.

Článek

Čeští příznivci tak po dlouhých letech přední světové cyklisty na domácích silnicích neuvidí. Na českém území se letos nepojede ani jeden mužský závod zařazený do mezinárodního kalendáře. V něm loni Závod míru patřil do druhé kategorie.

"Do potíží se tradiční měření sil dostalo z důvodu dlouho nevyřešených vlastnických práv na ochranu známky a názvu závodu. To nám přineslo obrovské problémy, především jsme nemohli včas zahájit marketingová jednání," řekl Doležel.

Podle prezidenta Českého svazu cyklistiky Mariana Štětiny přihlásí ČSC v nejbližších dnech na mezinárodní unii UCI Závod míru pro rok 2006 v termínu 6. až 14. května.

"Do konce května dojde k uzavření dohody mezi Českým svazem cyklistiky, Německým svazem cyklistiky a Polským cyklistickým svazem o budoucnosti, organizaci a podobě Závodu míru v dalších letech," řekl Štětina.

Reklama