Hlavní obsah

Štybar neudržel třetí pozici na Paříž-Nice, skončil patnáctý

Český cyklista Zdeněk Štybar neudržel v závěrečné osmé etapě závodu Paříž-Nice průběžnou třetí pozici a klesl na konečnou patnáctou příčku. Tradiční "závod za sluncem" vyhrál jako první Kolumbijec v historii Carlos Betancur.

Foto: Sport.cz

Zdeněk Štybar

Článek

Štybar se blýskl třetím místem v páteční nejdelší etapě závodu a v sobotu se dokonce posunul na pomyslné stupně vítězů i průběžně. Dnes se však neudržel s nejlepšími a do cíle dovezl druhou skupinu na 23. místě s odstupem 1:08 na vítěze Arthura Vichota.

"Tohle je jedno z největších zklamání v mém sportovním životě. První trojka v konečném pořadí byla tak blízko. Nedá se nic dělat, musím se soustředit na příští týdny," uvedl na Twitteru Štybar. Trojnásobný mistr světa v cyklokrosu se nyní zaměří hlavně na prestižní jednorázové závody.

Francouzský cyklista si dojel pro největší výhru v kariéře a posunul se díky ní na konečnou třetí pozici. Žlutý trikot lídra uhájil vítěz dvou letošních etap Betancur, druhý skončil navzdory dnešnímu pádu v cílové rovince mistr světa Alberto Costa. Portugalec na vítěze ztratil v konečném pořadí 14 sekund, Štybar nabral celkové manko 1:33.

Cyklistický závod Paříž-Nice (WorldTour) - 8. etapa (128 km):
1. Vichot (Fr./FDJ.fr) 3:06:56
2. Rojas (Šp./Movistar)
3. Gautier (Fr./Europcar)
4. Caruso (It./Cannondale)
5. Kelderman (Niz./Belkin)
6. F. Schleck (Luc./Trek) všichni stejný čas,
...23. Štybar (ČR/Omega Pharma-Quick-Step) -1:08.
Konečné pořadí:
1. Betancur (Kol./AG2R) 35:11:45
2. Costa (Portug./Lampre) -14
3. Vichot -20
4. Rojas -21
5. Fuglsang (Dán./Astana) -29
6. Gautier -31,
...15. Štybar -1:33.

Reklama