Hlavní obsah

Atmosféra Kola pro život baví i šampióna drsných bitev z Afriky

Praha

Vítěz drsného klání Cape Epic, závodu dvojic na horských kolech v Jihoafrické republice, Kristián Hynek a loňský mistr Evropy bude v sobotu na startu úvodního podniku seriálu Kolo pro život. Závod Trans Brdy v Letech u Prahy načne patnáctý ročník bojů, které letos čítají nově šestnáct dílů.

Foto: Sport.cz

Start závod Trans Brdy, úvodního podniku seriálu Kolo pro život, v minulém roce.

Článek

„V minulosti jsem závody seriálu Kolo pro život jezdil hodně. Momentálně mám dost povinností vůči týmu, ale přesto se snažím najít možnost, jak na Kolo pro život vyrazit. Ohromně mě baví svojí atmosférou," vysvětloval Kristián Hynek, který navíc na start sobotního úvodního podniku seriálu pojede z domu jen čtyři kilometry. „Byla by trošku ostuda, kdyby nejel. Zvláště, když mám volno," usmál se Hynek.

Poprvé v historii se pojede ve Znojmě a v Novém Městě na Moravě. V minulém roce se na start postavilo ve všech závodech Kola pro život přes 19 tisíc jezdců, i letos budou trasy rozdělené do čtyř kategorií podle náročnosti a délky. Celkové vítězství v elitní kategorii obhajují Matouš Ulman a Denisa Stodůlková (oba Česká spořitelna - Specialized).

„Kolo pro život slaví v této sezoně malé jubileum. Za patnáct let celý seriál výrazně vyrostl a za tu dobu u nás vyrostla nejen celá generace talentovaných závodníků, ale snad jsme přispěli také k zdravému životnímu stylu mnoha lidí," uvedl Roman Čermák, který je šéfem seriálu.

Program Kola pro život 2014
26. dubna - Trans Brdy (Lety u Prahy), 10. května - Mladá Boleslav Tour, 24. května - Jestřebí hory (Úpice - Havlovice), 31. května - Kouty MTB maraton (Kouty nad Desnou), 7. června - Orlík Tour (Vystrkov), 14. června - Ještěd Tour (Liberec - Vesec), 28. června - Vrchlabí-Špindl Tour (Vrchlabí), 5. července - Bikemaraton Drásal (Holešov), 26. července - Praha-Karlštejn Tour (Velká Chuchle), 2. srpna - Šumavský MTB maraton (Zadov), 9. srpna - Karlovarský AM bikemaraton (Karlovy Vary), 23. srpna - Manitou Železné hory (Chrudim), 6. září - Znojmo Burčák Tour, 13. září - Nova Cup (Nové Město na Moravě), 20. září - Plzeňská padesátka (Plzeň), 27. září - Oderská mlýnice (Klokočůvek u Oder).
Závody Specialized Enduro Serie 2014
1. června - Kouty, 15. června - Ještěd, 3. srpna - Zadov, 21. září - Špičák, 12. října - Most.

Reklama