Hlavní obsah

Královskou etapu v Kalifornii vyhrál Dennis, dál vede Wiggins

Danville

Královskou etapu závodu Kolem Kalifornie ovládl australský cyklista Rohan Dennis. V cíli na hoře Mt. Diablo, kde loni triumfoval český jezdec Leopold König, byl po útoku v posledních stovkách metrů s náskokem šesti sekund před Portugalcem Tiagem Machadem.

Foto: Marcio Jose Sanchez, ČTK/AP

Britský cyklista Bradley Wiggins během závodu Kolem Kalifornie.

Článek

Celkové vedení po třetí etapě dlouhé 177 km udržel Brit Bradley Wiggins, který dojel devátý o 20 sekund za Dennisem. Australan na průběžné druhé příčce snížil svou ztrátu na předloňského vítěze Tour de France na 24 sekund.

"V takovém vedru jsem už dva roky nezávodil. Člověk si na to musí zvyknout, jsem z toho trochu hotový," uvedl Wiggins. Horko si vyžádalo svou daň a pro 13 jezdců ve třetí etapě závod skončil.

Jedenáct z nich nedokázalo dojet do cíle v časovém limitu. Jako poslední byl klasifikován britský spurtér Mark Cavendish, který na vítěze ztratil téměř 21 minut. "Mým úkolem bylo dojet v limitu a neexplodovat," řekl.

Závod skončí v neděli. König, jenž loni obsadil celkově jedenácté místo, letos v Kalifornii chybí a připravuje se na Tour de France.

Cyklistický etapový závod Kolem Kalifornie - 3. etapa (177 km):
1. Dennis (Austr.) 4:56:02
2. Machado (Portug.) -6
3. Craddock (USA) -8
4. Yates (Brit.)
5. Acevedo (Kol.) oba -11
6. Jones (USA) -14
Průběžné pořadí:
1. Wiggins (Brit.) 10:03:57
2. Dennis -24
3. Machado -1:05
4. Craddock -1:21
5. Yates -2:10
6. Stetina (USA) -2:24

Reklama

Související témata: