Hlavní obsah

Bývalý cyklista Ullrich způsobil ve Švýcarsku vážnou autonehodu

Mattwil

Bývalý cyklistický mistr světa, olympijský vítěz i šampión Tour de France Jan Ullich způsobil dopravní nehodu, při níž se zranili dva lidé. Čtyřicetiletý Němec žijící ve Švýcarsku naboural před stopkou zezadu jiný vůz a pak ještě jeden. Podle listu Blick byl pod vlivem alkoholu, což však Ullrich popřel.

Foto: Profimedia.cz

Bývalý cyklistický mistr světa a šampión Tour de France Jan Ullich.

Článek

"Byl jsem ve stresu, spěchal z jednání a chtěl být rychle doma. Alkohol jsem nepožil. Je mi to líto, díky Bohu nedošlo k žádnému úmrtí," řekl bývalý cyklista, který vyhrál Tour v roce 1997 jako první Němec. Na OH v Sydney získal zlato a stříbro a byl dvakrát světovým šampiónem v časovce (1999 a 2001). Později však přiznal, že si pomáhal k úspěchům krevním dopingem.

K nehodě došlo v pondělí večer v Mattwilu v kantonu Thurgau, v němž Ullrich žije. Oba zranění byli převezeni do nemocnice. Cyklistovi, jenž ukončil kariéru v únoru 2007, se nic nestalo. Podle Blicku měl v krvi 1,4 promile. Stejné množství mu policisté naměřili v roce 2002, když s porsche srazil dvě kola před hotelem a z místa nehody ujel.

Reklama