Hlavní obsah

Z věčného deště už mi plesnivěly nohy, směje se Kulhavý a plánuje útok na stupně vítězů

Praha

Karamboly provázející vstup do sezóny jsou pryč. Nejprve prasklá čéška, pak zlomené žebro ze závodu v Austrálii. Rozbitý převodník při úterních pražských schodech má být definitivním zlomem v sezóně bikera Jaroslava Kulhavého, olympijského vítěze z týmu Specialized Racing. Při nedělním závodě Světového poháru v Novém Městě na Moravě plánuje útok na první stupně vítězů v seriálu.

Foto: Facebook Jaroslav Kulhavy Fan Page

Český biker Jaroslav Kulhavý.

Článek

S čím hledíte k nedělnímu vystoupení před domácím publikem?

Jde o první důležitý závod, na který jsem se po únorovém zranění kolena připravoval. Hned jsem tehdy s lékaři řešil, zda budu fit pro Nové Město. Osobně beru Nové Město jako vstup do sezóny, nejsem ničím limitovaný. Do Jihoafrické republiky mě nepustila chřipka, v Austrálii jsem ještě nebyl stoprocentní. Ale nyní už by měly přicházet výsledky.

Po dubnovém závodě SP v Austrálii, který jste dokončil desátý, jste hovořil o chybách v jízdě. Byl dostatek času na odstranění nedostatků?

Určitě. Absolvoval jsem maratón na Lago di Garda, kde jela celá světová špička. Šlo o čtyři a půl hodiny v závodním tempu, cítil jsem se pak vážně dobře. Pokračoval jsem v přípravě, mělo by to být znát. Tréninkové manko jsem za poslední měsíc dohnal. Doufám, že nepojedu mezi pátým a desátým místem jako v Austrálii, ale budu se pohybovat do pátého místa, v ideálním případě chci bojovat o první.

Zúčastnil jste se rovněž Českého poháru v Bedřichově, kde jste vyhrál. Co vám nedělní test ukázal?

Nic. Trasa byla strašně bahnitá. Navíc jsem byl strašně zmrzlý, skoro jsem necítil nohy. Šlo hlavně o techniku jízdy a o morálku. Navíc se hodně se běhalo, měl jsem ještě v pondělí docela rozbité nohy. Ale potřeboval jsem chytit závodní rytmus, proto jsem jel.

Předpověď počasí na nedělní závod slibuje tropy, což by vám mělo sedět.

V Austrálii i na Gardě hodně pršelo. Přijde mi, že jsem poslední dobou jezdil jenom v dešti, což je nepříjemné. Pořád je člověk od bláta, v mokrých botách. Už mi pomalu plesnivěly nohy. Těším se, až bude pohoda, člověk oblékne krátký dres a kraťasy, není celý od bláta a kolo rovněž.

Zlomené žebro, které jste si přivezl jako následek pádu v Austrálii, už je v pořádku?

Když ležím nebo je na žebra větší tlak, ještě trošku bolest cítím. Měl jsem na kole problémy s dýcháním, ale už je to všechno pryč. Jsem v pohodě.

Ani koleno, kvůli němuž jste vynechal velkou část přípravy, už vás nelimituje?

Ne. Celkově jsem v pohodě, na kole celkem jistý, ale to člověk nedokáže nikdy ovlivnit. Každopádně doufám, že už jsem si smůlu vybral, nenastanou žádné problémy a bude se mi dařit. Cítím se relativně dobře, formu mám.

Reklama