Hlavní obsah

Kreuziger dojel ve Švýcarsku druhý v etapě, celkově je sedmý

Verbier

Roman Kreuziger dojel druhý v předposlední etapě závodu Kolem Švýcarska, po 219 kilometrech se závěrečným stoupáním do Verbieru ho porazil jen Kolumbijec Esteban Chaves. Celkově je český cyklista sedmý, stále vede Němec Tony Martin.

Foto: Jean-Christophe Bott, ČTK/AP

Roman Kreuziger

Článek

Kreuziger, vítěz tohoto závodu z roku 2008, po páteční časovce vypadl z elitní desítky, se v sobotu do ní ale znovu vrátil. Do cíle dojel tři vteřiny za Chavesem, v souboji o druhé místo předčil Nizozemce Baukeho Mollemu. Od soupeřů se odpoutali dva kilometry před cílem.

"Chtěl jsem zkusit dnešní etapu vyhrát, ale trochu jsme vpředu zpomalili a Chaves zaútočil. Pak už měl velký náskok, už ho nešlo chytit. Ale pro mne to byl velmi pozitivní den, jsem zpátky v nejlepší desítce a před Tour se zlepšuju," uvedl Kreuziger na stránce týmu Tinkoff-Saxo.

Další skupina, v níž byl i Martin, přijela o 14 sekund později. Německý cyklista, trojnásobný mistr světa v časovce, zvýšil náskok před druhým mužem celkového pořadí Tomem Dumoulinem z Nizozemska na 51 vteřin.

V neděli čeká peloton závěrečná etapa, na 157 kilometrech z Martigny do Saas-Fee absolvují cyklisté čtyři těžká stoupání.

Cyklistický etapový závod Kolem Švýcarska (WorldTour) - 8. etapa (219 km):
1. Chaves (Kol./Orica) 5:11:16
2. Kreuziger (ČR/Tinkoff-Saxo)
3. Mollema (Niz./Belkin) oba -3
4. Capecchi (It./Movistar) -16
5. Acevedo (Kol./Garmin)
6. Deignan (Ir./Sky) oba -17
Průběžné pořadí:
1. Martin (Něm./Omega Pharma-Quick-Step) 28:54:16
2. Dumoulin (Niz./Giant) -51
3. Costa (Portug./Lampre) -1:05
4. Frank (Švýc./IAM Cycling) -1:14
5. Mollema -1:41
6. Formolo (It./Cannondale) -1:47
7. Kreuziger -1:50

Reklama

Související témata: