Hlavní obsah

Armstrong se zatím v kopcích necítí dobře

PRAHA

Necelý měsíc před startem věhlasné cyklistické Tour de France se její největší favorit Lance Armstrong připravuje na další vylepšení rekordního výkonu. Americký jezdec stáje Discovery Channel vyhrál posledních šest ročníků a sedmým triumfem by se chtěl rozloučit s aktivní kariérou. Po dojezdu závodu Dauphiné Libéré ale Armstrong přiznal, že se zatím v horských etapách necítí dobře.

Foto: ČTK

Lance Armstrong

Článek

Horské úseky slavného závodu přitom v posledních letech byly místy, kde Armstrong dokázal zrychlit a ujet největším pronásledovatelům. Na závodě Dauphiné Libéré se jeho nejvíce zmiňovaným soupeřům pro Tour nedařilo Američana svými výkony zastrašit.

Vyhraje Lance Armstrong Tour de France?
Tipujte v anketě na konci článku!

Výjimkou může být jedině Kolumbijec Santiago Botero, který vyhrál šestou etapu z Albertville do Morzine. "Cítím se dobře, když vidím, že nikdo v horách nebyl schopný výrazněji zaútočit bez klopýtnutí," řekl novinářům fenomenální americký cyklista po dojezdu sobotní etapy.

Armstrong skončil celkově čtvrtý, horskou etapu dojel ve stejné skupině jako například Kazach Alexander Vinokurov nebo Američan Levi Leipheimer. Přesto nebyl Lance se svým výkonem spokojený. "Nemůžu říct, že bych se cítil v kopcích pohodlně. Přestože se to v průběhu zlepšovalo," uvedl Armstrong.

Američan se nechal slyšet, že zatím nemá energii a vitalitu jako například Vinokurov. "Letos jsem toho v kopcích zatím tolik nenajezdil. Navíc Dauphiné bylo hodně těžké. Designér tratě očividně nebyl v dobré náladě," upozornil na těžký profil závodu Lance Armstrong.

Reklama