Hlavní obsah

Ještě není po všem, varují Pardubice

PRAHA

Hokejisté Slavie stojí pouze jediný krok od extraligového trůnu. Ve finálové sérii zatím odolnější i v koncovce přesnější Pražané mají nyní vlastně tři mečboly, aby devět let po postupu do nejvyšší soutěže sáhli po zlatu. První pokus o korunovaci nastane v neděli od 17 hodin v Pardubicích.

Foto: Novinky s použitím ČTK

DEFAULT TITLE

Článek

"Čtvrté vítězství představuje vždy ten nejobtížnější krok, dál očekávám boj o každý centimetr ledu z obou stran," upozorňuje kouč Vladimír Růžička, ale ví, že otočit v play-off stav série 1:3 na zápasy se za posledních deset let povedlo pouze loni Zlínu ve čtvrtfinále se Znojmem.

"Dokud ale nemáme v kapse čtyři výhry, tak nemáme nic. Moje nula? Ta není vůbec důležitá," souhlasí brankář Roman Málek. Stejně hovořil v rozhovoru pro Právo i střelec obou včerejších branek Radek Duda. [rozhovor]

Slávisté umějí padat, trápí Říhu

Urputné hokejové finále zvládla Slavia na domácím ledě svými tradičními zbraněmi. Výborným Málkem v brance, důraznou obranou a lepším proměňováním šancí. "Slavia si počíná velmi dobře takticky a její hráči dokáží ve vhodný moment spadnout u mantinelu, zatímco my tyto souboje ustojíme. Častá vyloučení z přemíry snahy pak nemohu našim hráčům vyčítat," trápí pardubického kouče Miloše Říhu. "Stojíme před obrovskou šancí, kterou bychom neměli pustit. Protivník má nůž na krku a to se hraje těžce," míní slávistický útočník Milan Antoš.

Soupeř slávistů získá vysněný titul už jedině třemi výhrami v řadě. "Pokusíme se finále dotáhnout do vítězného konce, i když Pardubice určitě nic nevzdají. Zdá se mi ale, že máme víc sil a dokážeme hrát disciplinovaněji," přál si Jan Hejda, který by rád zažil oslavy titulu už v neděli. "Pokud si mužstvo udrží dobrý pohyb a neupustí od vzorné defenzívy, máme přednost v lepším brankáři, větší natrénovanosti i maximální vůli," tvrdí Růžička.

Nebude to jednoduché, ví Duda

Odhodlání pražského celku je obrovské. "Pokračování série ale nebude jednoduché, soupeř má hodně zkušený tým a dá se ještě dohromady. Navíc se může spolehnout na perfektní publikum, které zvedá výkonnost mužstva. Už jsme ale v Pardubicích dokázali vyhrát," přidává se Duda, jehož góly přinesly Pražanům tolik cennou třetí výhru v sérii.

"Trochu tam chybí síla i víc srdíčka, o titul jsme se v pražských zápasech rvali míň než bychom měli," lituje pardubický kapitán Otakar Janecký, ale hned dodává: "Pozor, ale ještě není konec."

JAK NA TOM JSOU...

PARDUBICE

Snaží se dát zdravotně dohromady dva nejlepší centry Blažka i Divíška.

SLAVIA

Mimo je s ramenem Krátoška, hrát s poraněným kolenem nemůže Sup.

Reklama

Související témata: