Hlavní obsah

Cavendishe čeká po pádu v úvodní etapě Tour šestitýdenní pauza

York
Aktualizováno

Pro britského cyklistu Marka Cavendishe skončila letošní Tour de France hned po první etapě. Lídr týmu Omega Pharma-Quick-Step se zranil při pádu v sobotním závěrečném spurtu a dnes ze závodu odstoupil. Cavendishe nyní čeká minimálně šestitýdenní pauza, vyloučena není podle týmového lékaře ani operace.

Foto: Christian Hartmann, Reuters

Britský cyklista Mark Cavendish měl těsně před koncem první etapy Tour de France těžký pád.

Článek

Devětadvacetiletý vyhlášený spurtér při sobotním dojezdu v anglickém Harrogate, rodišti jeho matky, po kolizi se soupeři zhruba 250 metrů před cílem spadl a při ošklivě vypadajícím karambolu si vážně poranil rameno. Večerní vyšetření v nemocnici odhalilo, že si při nárazu vykloubil rameno a poškodil vazy.

„Obvykle při karambolech padám dobře. Když jsem ale byl na zemi tentokrát, věděl jsem, že je něco špatně," přiznal dnes Cavendish, jenž po pádu zůstal dlouho ležet s bolestivou grimasou.

Nakonec dokázal s rukou přitisknutou k tělu dojet do cíle a doufal, že rameno skočilo zpět správně. "Opravdu ve mně byla trošička optimismu, že by to do rána mohlo být OK, ale je to nemožné," dodal s rukou zavěšenou na pásce.

Cavendish v sobotu přiznal, že pád zavinila jeho chyba, kterou mohla způsobit jeho přemotivovanost. Na sprint před domácími fanoušky se prý soustředil celý rok.

Úvodní etapu nakonec vyhrál stejně jako volni Němec Marcel Kittel, který dabsolvuje 201 kilometrů dlouhou 2. etapu z Yorku do Sheffieldu ve žlutém dresu.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články