Hlavní obsah

Cyklista Froome utrpěl na Tour fraktury na obou rukou

Loňský vítěz Tour de France Chris Froome utrpěl při pádech na letošním ročníku slavného závodu zlomeniny na obou rukou. Dva dny po odstoupení britského cyklisty to na základě nových vyšetření oznámili zástupci stáje Sky. Froome má frakturu v levém zápěstí a na pravé ruce a čeká ho nejspíš několikatýdenní pauza.

Foto: Laurent Cipriani, ČTK/AP

Christopher Froome opouští letošní Tour a nastupuje do týmového vozu.

Článek

Devětadvacetiletý Froome odstoupil ze závodu po druhém pádu ve středeční páté etapě, kterou provázelo deštivé počasí. Přestože první rentgeny vypadaly čistě, nové vyšetření s citlivějším snímáním ukázalo fraktury na obou rukou.

Zápěstí si Froome zranil při pádu ve čtvrté etapě, po ní se ale ještě nevzdal. Ve středeční etapě, v níž na cyklisty čekalo i několik zrádných úseků po kočičích hlavách, měl nejprve lehčí pád, po kterém se za pomoci týmových kolegů dokázal dotáhnout zpět do pelotonu. Po dalším karambolu už ale z Tour odstoupil.

Stal se tak druhou hvězdou, pro kterou letošní 101. ročník prestižního závodu skončil. Hned v úvodní etapě odstoupil krajan Mark Cavendish, který si při těžkém pádu ve spurtu vyhodil rameno a poškodil vazy. Vyhlášený spurter se už ve středu podrobil operaci.

Reklama

Související témata: