Hlavní obsah

Další hvězdný odpadlík! Švýcar Cancellara to na Tour de France zabalil

Aktualizováno

Slavný cyklistický závod Tour de France přišel o další hvězdu. Nejprve odpadl Cavendish, kterého následovali Froome, Andy Schleck, Contador a teď i Švýcar Fabian Cancellara. Čtyřnásobný mistr světa v časovce v úterý během prvního volného dne odjel domů s cílem připravit se na letošní mistrovství světa.

Foto: Christian Hartmann, Reuters

I pro Švýcara Fabiana Cancellaru už letošní Tour de France skončila.

Článek

Cancellara startoval v letošním 101. ročníku Tour na přání vedení týmu. Trojnásobný vítěz jednorázového klasického závodu Paříž - Roubaix nakonec nastoupil s cílem vyhrát 5. etapu, během níž peloton čekal úsek s kočičími hlavami. To se mu ale nepodařilo a už před několika dny vyjádřil podle listu L'Équipe přání odjet domů.

"Těch deset dní na Tour bylo hodně stresujících. Zajel jsem dobrou Tour, chybělo tomu jen vítězství," konstatoval Cancellara, jenž po 10 etapách figuroval v průběžném pořadí na 34. místě s odstupem 29:07 minuty za vedoucím Italem Vincenzem Nibalim.

Nejlepším výsledkem třiatřicetiletého Švýcara na letošní Tour bylo druhé místo v 9. etapě. "Jedu domů a dám si pauzu. Byla to dlouhá sezóna, mám za sebou 59 závodních dnů. Není žádné tajemství, že chci na mistrovství světa nastoupit v co nejlepší formě," řekl Cancellara, jenž by rád po tříleté pauze opět získal časovkářský titul.

Cancellara se připojil k dvojnásobnému šampiónovi Tour Albertu Contadorovi, který si při pondělím pádu zlomil holenní kost, poranil koleno a odstoupil. Už dříve museli po pádech vzdát obhájce titulu Chris Froome a také Andy Schleck, vítěz z roku 2010. Hned v první etapě skončila Tour pro bývalého mistra světa Marka Cavendishe.

Reklama

Související témata: