Hlavní obsah

VIDEO: Ani letos nebude chybět na stupních Tour česká stopa

Tradice je zachována. Až budou ti nejlepší závodníci 101. ročníku slavné Tour de France zvedat 27. července nad hlavu trofeje, desetitisíce diváků na Elysejských polích budou aplaudovat také šikovným rukám českých sklářů. Poháry pro nejlepší totiž opět vznikly podle návrhu designérů Škody ve sklárně Lasvit. Podívejte se, jak unikátní trofej vzniká.

Trofej pro vítěze Tour de FranceVideo: Sport.cz

 
Článek

Mladoboleslavská automobilka je už pojedenácté v řadě hlavním partnerem Tour a ze škodovácké dílny vyšel opět i koncept trofejí pro vítěze. „Trofeje zaujmou dynamickou elegancí a zajímavým střídáním lehkých oblouků, trojrozměrných kontur a ostrých hran. Inspirací letošního dekoru přitom byla i studie vozu Škoda VisionC, představená v březnu letošního roku," popisují boleslavští designéři pohár o výšce šedesát centimetrů a váze čtyř kilogramů.

Trofeje při slavnostním zakončení Tour dostanou majitelé žlutého (celkový vítěz), puntíkatého (nejlepší vrchař), zeleného (nejlepší sprinter) a bílého (nejlepší jezdec do 25 let) trikotu.

„Vyhlášení vítězů pod Vítězným obloukem je spojeno s velkou dávkou emocí. Designéři Škody jsou hrdí na to, že mohli vytvořit trofeje pro vítěze této vrcholné akce," říká šéfdesignér Jozef Kabaň.

Reklama

Související témata: