Hlavní obsah

Talansky kvůli zraněním odstoupil z Tour de France

Bourg-en-Bresse

Americký cyklista Andrew Talansky již neodstartoval do čtvrteční dvanácté etapy Tour de France. Na závodu se trápil po několika pádech z úvodního týdne a ve středu dojel poslední o více než půl hodiny za vítězným Francouzem Tonym Gallopinem.

Foto: Jean-paul Pelissier, Reuters

Americký cyklista Andrew Talansky je dalším závodníkem, který nedokončí letošní Tour de France.

Článek

Talansky měl těžké pády ve vysoké rychlosti v sedmé a osmé etapě. "Láme mi to srdce. Celou sezónu jsem si naplánoval podle Tour a můj tým mě celou dobu podporoval," řekl vítěz letošního ročníku závodu Critérium du Dauphiné, který je generálkou na Tour.

Závod opouští kvůli bolesti zad a infekci v dýchacích cestách. Už během středeční etapy to vypadalo, že Američan odstoupí, ale nakonec zvládl i dojet včas, aby nebyl ze závodu vyřazen. První etapa po přestávce mu ale přesto ukázala, že by se dál neměl trápit.

"Doufal jsem, že den odpočinku mi trochu pomůže zotavit se po těch pádech. Věřil jsem, že bych nějak mohl středu vydržet a být potom prospěšný týmu, který za mnou vždy stojí. Ale bylo toho moc," řekl pětadvacetiletý jezdec.

Talansky je po obhájci titulu Britovi Chrisi Froomovi a Španělovi Albertu Contadorovi dalším z favoritů, který opouští kvůli pádům peloton 101. ročníku závodu. Již v úvodu skončil například také britský specialista na závěrečné spurty Mark Cavendish.

Reklama