Hlavní obsah

Britský cyklista týmu Sky Tiernan-Locke dostal za nesrovnalosti v biologickém pasu distanc

Britský cyklista Johathan Tiernan-Locke dostal od UCI dvouletý dopingový trest kvůli nesrovnalostem v biologickém pasu. Jezdec stáje Sky se objevil na dnes aktualizovaném seznamu potrestaných jezdců, jeho distanc vyprší 31. prosince 2015.

Foto: Sport.cz

Britský cyklista Johathan Tiernan-Locke.

Článek

Stejné problémy stále řeší i český cyklista Roman Kreuziger, jemuž rovněž kvůli nesrovnalostem v biologickém pasu z let 2011 a 2012 hrozí disciplinární řízení UCI. Tým Tinkoff-Saxo ho do vyřešení kauzy preventivně stáhl ze závodů.

Podle vyjádření stáje Sky, která Tiernana-Lockeho po vynesení trestu propustila, se problematické údaje v biologickém pasu týkají období v roce 2012, kdy ještě závodil za Endura Racing team. Britský cyklista přitom právě před dvěma lety zaujal výhrami na Tour Mediterraneen, Tour du Haut Var a v závodu Kolem Británie.

O titul z britské Tour nyní devětadvacetiletý Tiernan-Locke přišel. UCI ho za trest vyškrtla i z výsledkové listiny mistrovství světa 2012.

Tiernan-Locke nezávodil od loňského září, kdy ho UCI kvůli nesrovnalostem v biologickém pasu poprvé vyslechla. Závodník se poté odhlásil i z mistrovství světa ve Florencii a do pelotonu už se nevrátil.

Reklama