Hlavní obsah

Klobouk dolů před Königem, smekl ředitel stáje po výkonu českého cyklisty

Bagneres-de-Luchon

Český cyklista Leopold König se po šestnácté etapě Tour de France posunul už na sedmou příčku v průběžném pořadí, jeho famózní boj na nejslavnějším závodě se tak nezastavil ani v Pyrenejích. Tažení rodáka z Moravské Třebové pochopitelně nadchlo vedle českých fanoušků i šéfy jeho stáje NetApp-Endura.

Foto: Christophe Ena, ČTK/AP

Český cyklista Leopold König

Článek
Fotogalerie

„Klobouk dolů před Leem. Tohle byl od něj další velmi silný výkon," smekl před šestadvacetiletým borcem sportovní ředitel stáje Enrico Poitschke na oficiálních týmových stránkách.

Zároveň ale přiznal, že ho vývoj 16. etapy, zejména v její závěrečné fázi překvapil. „Opravdu jsme nečekali útok na závěrečném stoupání. Náš plán byl jet etapu tak, aby Leo ušetřil co nejvíce sil, aby měl dobrou pozici pro závěrečné stoupání a mohl tak být mezi favority. On i celý tým to celé bravurně převedli do praxe," pochvaloval si Poitschke.

König sice nabral mírnou ztrátu během stoupání, ale i díky spolupráci s bývalým stájovým kolegou Rogerem Klugem se ve sjezdu dotáhl na skupinu, v níž byli i lídr celkového pořadí Vincenzo Nibali.

Optimismus do dalších dnů

„Leo byl schopen udržet tempo s nejlepšími a posunul se v celkovém pořadí, což pro nás znamená před následujícími dny ještě větší optimismus," pokračoval sportovní ředitel.

Sám cyklista jakoby svým výsledkům ani nemohl uvěřit. „Po dni volna spousta lidí vybouchla a já zase ne, takže jsem rád, že i když se mi nejelo dobře, tak jsem na vrchol Port de Bales přijel ve skupině se Zubeldiou a Ten Damem. Pak jsem si řekl, že jim to nenechám a dolů to pustím bez brzd," popisoval König pro Radiožurnál závěrečnou fázi etapy.

Dostane se český cyklista Leopold König po středeční 17. etapě Tour de France na šesté místo průběžného pořadí?
Ano
88,4 %
Ne
11,6 %
Celkem hlasovalo 23593 čtenářů.

Reklama