Hlavní obsah

OBRAZEM: Königovy pády, plískanice a Nibaliho radost s pětiměsíční dcerou. I taková byla letošní Tour

Italský cyklista Vincenzo Nibali ovládl náročný 101. ročník nejslavnějšího závodu světa Tour de France. Ohlédněte se za podnikem, v němž českým fanouškům udělal obrovskou radost Leopold König konečným sedmým místem. Za závodem, v němž se museli závodníci vypořádávat s rozmary počasí i vlastními bolestivými pády.

Foto: Christophe Ena, ČTK/AP

Vítěz Tour de France 2014 Vincenzo Nibali s dcerkou Emmou a manželkou Rachele.

Článek
Fotogalerie

Už v první etapě musel odstoupit spurtér Mark Cavendish, po sérii pádů opustil závod také jeden z největších favoritů Chris Froome. Další z kandidátů na celkové vítězství Alberto Contador opustil Tour po deseti etapách.

Pády se nevyhnuly ani českému zástupci Königovi, který v prvních deseti dnech upadl hned třikrát a dokonce uvažoval o tom, že by ze slavného závodu odstoupil. Nakonec však mínění změnil a udělal dobře. Po dojezdu do Paříže totiž slavil druhé nejlepší umístění českých závodníků v dějinách Tour - sedmé místo.

Premiérové vítězství získal Ital Vincenzo Nibali, který za sebou nechal dvojici domácích závodníků Péreuda a Pinota. Někdejší spolubojovník Romana Kreuzigera, který do letošní Tour nenastoupil kvůli nesrovnalostem v biologickém pasu, se proto mohl v Paříži radovat z prvního vítězství na Tour i se svou pětiměsíční dcerkou Emmou a manželkou Rachele.

Reklama

Související témata: