Hlavní obsah

Dárek v podobě Ferrari F50 nezabral, Sagan přestoupil do Tinkoff-Saxo

Praha
Aktualizováno

Víc než půl roku snil španělský pilot formule 1 Fernando Alonso, že do své nově vznikající cyklistické stáje přivábí slovenskou star Petera Sagana. Služby znamenitého spurtéra ale nakonec podle serveru sport.sk získal tým Tinkoff-Saxo. Jeho vlastníkovi Olegu Tiňkovovi přitom Alonso nabízel krásné Ferrari F50 výměnou za to, že nebude Slováka lanařit ke Kreuzigerovi a spol.

Foto: Laurent Rebours, ČTK/AP

Slovenská cyklistická megastar Peter Sagan.

Článek
Fotogalerie

Alonso hodlá se svou stájí vyrukovat už v nastávající sezóně. Ale nakonec bez Sagana. A to i přesto, že byl se Slovákem v dlouhodobém kontaktu. V lednu ho dokonce pozval do Maranella, aby ho svezl ve formuli na tamním okruhu.

Sagan už tehdy potvrdil, že nabídku na působení v Alonsově týmu dostal, ale odmítl potvrdit, že si oba slavní sportovci plácli. Dohodu nejspíš Sagan nakonec uzavřel v Tinkoff-Saxo. "Podle informací deníku Šport už trojnásobný držitel zeleného dresu z Tour de France podepsal se stájí ruského podnikatele Olega Tiňkova smlouvu," píší slovenští novináři.

Nic nepomohlo ani to, že se Alonso rozhodl darovat bohatému Rusovi pěkný dárek. „Novinky ohledně Sagana," napsal Rus na svůj twitterový účet. „Alonso mi volal a slíbil mi Ferrari F50, pokud se z boje (o Sagana) stáhnu. Rusové se ale nevzdávají!" dal ale jasně najevo majitel stáje, v níž působí i český cyklista Roman Kreuziger, že o Sagana bude i nadále usilovat.

A jak se zdá, nakonec rodáka ze Žiliny přesvědčil a pro svou stáj získal.

Reklama

Související témata: