Hlavní obsah

Moravská Třebová bouřlivě vítala svého hrdinu z Tour de France Leopolda Königa

Moravská Třebová

Bouřlivé přivítání se dostalo Leopoldu Königovi v Moravské Třebové na Svitavsku. Stovky lidí dnes uvítaly svého rodáka, který uspěl na cyklistické Tour de France. Šestadvacetiletého závodníka to potěšilo natolik, že si s obyvateli a svými fanoušky udělal hromadné "selfie".

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Lidé v Moravské Třebové přivítali svého rodáka, cyklistu Leopolda Königa (na snímku). König jako lídr německé stáje NetApp-Endura vybojoval v letošním etapovém závodě Tour de France sedmé místo.

Článek
Fotogalerie

"Zvedněte všichni ruce nad hlavu a udělejte sedmičku," zavelel sportovec a z pódia se s lidmi za zády vyfotil. Sedmička odkazovala na jeho umístění v prestižním závodě. Königův počin byl po loňské páté příčce Romana Kreuzigera druhým nejlepším českým výsledkem v historii.

Podporu Moravské Třebové zažíval König i při závodu, kam z jeho rodného města vyrazil desetičlenný tým fanoušků. "Každý den jsme zaparkovali před kopcem, vyjeli ho a v cíli na zem nastříkali sprejem číslo jeho dresu," řekla fanynka Karin Hájková. "V cíli jsme vyvěsili českou vlajku. Víme, že vlajky ho nakopávají. Bylo tam hodně Čechů, atmosféra byla skvělá," uvedla další fanynka Iva Skoupá, oblečená do cyklistického dresu.

Radší se uč, říkala učitelka

Člen německé druhodivizní stáje NetApp-Endura je teď žádaným jezdcem, o kterého se zajímají tři týmy elitní WorldTour.

"Učitelka Myšková mi říkala: Ty se radši uč, kolo tě živit nebude a teď sedí u televize a sleduje Tour de France," smál se König a dodal, že fanoušci mu dodávali síly.

Řada lidí dnes přijela na centrální náměstí stylově na kole. "Těšíme se, že až sem za rok přijedeš, budeš mít na sobě žlutý trikot," řekl Königovi místostarosta Václav Mačát.

Reklama

Související témata:
Moravská Třebová