Hlavní obsah

Vakoč uhájil i v Tatrách žlutý trikot. Vede o jedinou vteřinu před Majkou

Štrbské Pleso
Aktualizováno

Rozdílem jediné vteřiny uhájil Petr Vakoč žlutý trikot na závodu Kolem Polska, který cyklisty ve čtvrtek zavedl na slovenskou stranu Tater. V závěrečném stoupání etapy na Štrbské Pleso sice Vakoč neudržel tempo vedoucí skupiny, ale na poslední kilometru ještě úžasně zabral a cílem, který byl v nadmořské výšce 1313 metrů, projel na 40. místě a co bylo nejdůležitější, tak jen 26 vteřin za vítězným Polákem Rafalem Majkou.

Foto: Profimedia.cz

Český cyklista Petr Vakoč ve žlutém dresu lídra závodu Kolem Polska si nadále může na stupních užívat přítomnosti sličných hostesek.

Článek

Celkově si tak udržel před králem vrchařů nedávné Tour de France nejmenší možný náskok. „Pořád ve žlutém, to je nádhera, i když Majka všem ukázal sílu," líčil 22letý český cyklista s tím, že finálový kopec se sklonem až 16 stupňů mu dal pořádně zabrat.

Vakoč se v něm vydal ze všech sil a dlouho netušil, jestli vůbec průběžné vedení uhájil. Nakonec se mohl radovat, ve žlutém už jede od svého odvážného pondělního útoku a přečkal i první kritický okamžik.

Pokračování závodu bude ještě těžší, v pátek čekají cyklisty okruhy kolem Bukoviny na polské straně Tater a v sobotu závěrečná pětadvacetikilometrová časovka v Krakově. V ní by rád Vakoč jako domácí vicemistr prokázal svého schopnosti v jízdě proti chronometru, musí ale vydržet mezi nejlepšími i následující horskou etapu.

Cyklistický etapový závod Kolem Polska (WorldTour)
5. etapa Zakopané - Štrbské pleso (190 km):
1. Majka (Pol./Tinkoff-Saxo) 4:30:38
2. Intxausti
3. Izaguirre (oba Šp./Movistar)
4. Brambilla (It./Omega Pharma-Quick Step)
5. Barguil (Fr./Giant)
6. S. Sánchez (Šp./BMC) všichni stejný čas,
...40. Vakoč (ČR/Omega Pharma-Quick Step) -26.
Průběžné pořadí:
1. Vakoč 25:05:28
2. Majka -1
3. Intxausti -5
4. Izaguirre -7
5. Formolo (It./Cannondale)
6. Caruso (It./Kaťuša) oba -11.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články