Hlavní obsah

Štybar už po hrozivém pádu vtipkoval o vyražených zubech. O Vueltu by neměl přijít

Po hrozivém pádu ve finiši čtvrteční etapy závodu Enco Tour zatím zůstává český cyklista Zdeněk Štybar v nemocnici v Belgii, nicméně jeho start na Vueltě by neměl být ohrožen. Jezdec stáje Omega Pharma-Quick má kromě vyražených zubů také několik šrámů v obličeji, vážnější zranění však podle posledních zpráv neutrpěl.

Foto: Sport.cz

Zdeněk Štybar po těžkém pádu v závěru čtvrté etapy Eneco Tour.

Článek

„Když to srovnám s pádem Kevina De Weerta na loňské Vueltě, tak jsem víc než v pořádku. Moje manželka mi říkala, jestli nepůjdu na rovnátka, tak jsem na narovnání zubů začal pracovat tvrdou cestou. Ale selfie si radši nechám pro sebe," napsal český závodník z nemocnice na twitter.

Osmadvacetiletého Štybara, jenž zůstal přes noc v péči lékařů v Roeselare na pozorování, by měli dnes nebo v sobotu z nemocnice propustit. „Dělali mu ještě všechna možná vyšetření. Nemá nic zlomeného, všechny orgány i hlavu má v pořádku," řekl dnes jezdcův otec Zdeněk Štybar starší. "Lidově řečeno - má tedy 'jen' pěkně zrychtovanej čumec. Říkal jsem mu, ať zatím nikam nechvátá, protože je určitě v dobrých rukách a má skvělou péči," dodal.

Zatím jí jen zmrzlinu

Největší následky pádu ve spurtu v cílovém městě 4. etapy Ardooie jsou patrné právě ve Štybarově obličeji. „Posílal nám fotku a není to opravdu nic moc. Od nosu dolů to má celé oteklé. Na ty zuby a nos padnul, takže to má různě roztržené mezi nosem a rty. Ty má také roztržené a rozedřené od asfaltu. A pak samozřejmě ty vylomené zuby. Jediné, co si mohl zatím dát k jídlu, je zmrzlina," uvedl Štybar starší.

Se zuby také jeho syn hned ve čtvrtek absolvoval operační zákrok. „Měl v tomto ohledu hrozné štěstí v neštěstí, protože jeden z nejlepších plastických chirurgů v Belgii měl zrovna dovolenou a do nemocnice si jen pro něco přišel, tak ho přemluvili, aby se o Zdeňka postaral. Ty jeho původní zuby mu tam dali zpátky a teď uvidíme, zda se chytnou nebo ne," přiblížil závodníkův otec.

Trojnásobný mistr světa v cyklokrosu z let 2010, 2011 a 2014 je podle všeho přesvědčený o tom, že na Vueltě, která začne už za týden v sobotu 23. srpna, nebude chybět. „I o tom jsme mluvili. Říkal, že na středu má připravenou letenku, takže tomu věří a chce určitě jet," ujistil Štybar starší.

Reklama