Hlavní obsah

Ježek absolvoval další operaci, jeho stav je stabilizovaný

Greenville

Handicapovaný cyklista Jiří Ježek, který se těžce zranil po pádu na mistrovství světa, se podrobil další operaci, tentokrát zlomené pažní kosti. Lékaři mu vyjmuli kostní štěp z pánve a nahradili jím poškozenou kostní tkáň poraněné paže. ČTK o tom informovala vedoucí reprezentačního týmu paralympiků Jaroslava Krakovičová. Ježkův stav je stabilizovaný.

Foto: skoda-auto.cz

Paralympik Jiří Ježek za sebou má další operaci.

Článek

"Přestože je rozsah zranění velmi vážný, lékaři mají z obou prozatím provedených operací dobrý pocit," uvedla Krakovičová v tiskové zprávě.

Hned po pádu v hromadném spurtu nedělního závodu na šampionátu v americkém Greenville se šestinásobný paralympijský vítěz podrobil operaci vážně poraněného hrudníku. Lékaři mu museli odstranit dvě rozdrcená žebra a nahradit je implantáty a přišít amputovaný prsní sval. Už v pondělí Ježka probudili z umělého spánku a odpojili od dýchacího přístroje.

Devětatřicetiletý Ježek, který má od jedenácti let amputovanou nohu pod kolenem, je nejúspěšnějším cyklistou paralympijské historie. Na kontě má také šest titulů mistra světa a letos už počtvrté vyhrál Světový pohár.

Reklama