Hlavní obsah

Snový vstup bikerů do šampionátu! S medailí ze štafety nikdo nepočítal, zářil Kulhavý

Praha

Parádní vstup pro české barvy do mistrovství světa horský kol v Norsku obstarala štafeta, která vybojovala v závodě cross country bronzovou medaili. Kvarteto Kryštof Bogar, Jan Rajchart, Kateřina Nash a Jaroslav Kulhavý nestačilo jen na vítěznou Francii a stříbrné Švýcarsko.

Foto: Facebook Jaroslav Kulhavy Fan Page

Jaroslav Kulhavý

Článek

„Jde o super výsledek pro mě i pro celý český tým. Letos se nám moc nedaří. Provázela nás zranění, nějaké nemoci a také smůla, ale bronz je určitě skvělým povzbuzením pro všechny. Doufám, že se nám bude dařit i v dalších dnech. Medaile je velkým překvapením, s nímž nikdo nepočítal," zářil nadšením Jaroslav Kulhavý v rozhovoru pro mtbs.cz.

Češi se pořadím sunuli postupně. I proto, že některé reprezentace nasadily na úvod nejlepší závodníky. Bogar předával jako patnáctý, Rajchart vylepšil pozici o dvě příčky. „Bylo to peklo. Asi jsem to trochu přetáhnul hned v prvním stoupání, kde jsem viděl skupinku, kterou jsem podle plánu docvaknul. Ale zřejmě jsem jel dlouho přes hranu, a pak před cílem mi docházely síly a malinko jsem se propadl," komentoval svoje vystoupení na trati Rajchart.

Kateřina Nash předvedla čistou jízdu a štafetu vytáhla z třinácté pozice na sedmou. „Začátek byl těžký, ale postupně jsem začala holky sjíždět. Mám štafety moc ráda od dob své lyžařské kariéry. Alespoň jeden den nejsme jako individuální sportovci, nýbrž tým," citoval českou závodnici server mtbs.cz.

Kulhavý netušil, kolikátý jede

Kulhavý na posledním úseku doslova letěl. „Přitom jsem až do cíle netušil, kolikátý jedu. Trochu jsem přehled měl, ale blbě se to počítá. Věděl jsem, že jsem kousek za Schurterem, ale sjet už nešel," říkal Kulhavý.

Famózním finišem potěšil nejen sebe, ale i parťáky. „Medaile pro mě hodně znamená. Jde o způsob, jak poděkovat českému týmu za péči. Jsme skvělá parta," rozplývala se Nash, která v sezóně hájí barvy stáje Luna z USA, kde se usadila.

Štafeta jí posloužila i jako ideální test trati v ostrém tempu. „Mám ještě dva dny, abych všechno dopilovala. Okruh se mi líbí, mám z výkonu ve štafetě dobrý pocit. Jde o skvělý začátek," líčila Nash.

Češi nyní mohou s optimismem hledět k individuálním závodům. Ve srovnání v loňským MS v JAR už mají splněno. Před rokem totiž nezískali žádnou medaili. „Doufám, že mi forma vydrží do soboty. Lépe jsem jet nemohl. Cítil jsem se mnohem lépe než při posledním závodě Světového poháru v Meribelu. Mám určité zdravotní trable, ale snad se v druhém nebo třetím kole nezabrzdím," hleděl k sobotnímu boji o medaile Kulhavý.

Reklama