Hlavní obsah

Sjezdař Bryceland si na posledním skoku zlomil kotník, má stříbro

Británie získala bohatou medailovou sbírku ve sjezdu bikerů v seniorských kategoriích mistrovství světa. Z norského Hafjellu si zástupci Spojeného království odvážejí pět medailí ze šesti možných. Smolařem britské reprezentace je Josh Bryceland, jenž sahal po zlatu, ale na posledním skoku si zřejmě zlomil kotník a dojel druhý.

Foto: Profimedia.cz

Britský závodník Josh Bryceland.

Článek

Bryceland odstartoval coby vítěz letošního Světového poháru do závodu jako poslední a potvrzoval roli největšího favorita. Na mezičasech byl nejlepší a zdálo se, že si jede pro jasný triumf. Zhruba 200 m před cílem však po skoku na umělé překážce špatně dopadl, zůstal sice v sedle, ale už si nemohl pomoci šlapáním.

V cíli měl čas o 407 tisícin sekundy pomalejší než jeho krajan Gee Atherton a viditelně trpěl, neboť nemohl došlápnout na levou nohu. Kvůli zranění se ani nezúčastnil slavnostního vyhlášení.

Britskou hegemonii na stupních vítězů dokázal narušit jen Troy Brosnan z Austrálie, za nímž skončil další smolař závodu Neko Mulally. Američan absolvoval téměř celý závod bez řetězu, který přetrhl krátce po startu. Navzdory tomu, že se nemohl na rovnějších úsecích rozšlapávat jako soupeři, obsadil čtvrté místo s dvousekundovou ztrátou na Athertona.

Kompletně britskou záležitostí byl závod žen, který vyhrála Manon Carpenterová před sestrou mužského šampiona Rachel Athertonovou a Tahnee Seagraveovou.

Třinácté místo z pětadvaceti startujících obsadila Jana Bártová, jež na vítězku ztratila půl minuty. Mezi muži byl nejlepší z tria Čechů na 51. místě Ondřej Štěpánek.

Reklama