Hlavní obsah

OBRAZEM: Stav cyklisty Ježka se lepší

Greenville

Hendikepovaný cyklista Jiří Ježek se týden po hrozivém pádu a dvou náročných operacích může opět pohybovat mimo nemocniční lůžko. Chodí, cvičí a očividně je v lepší náladě. Devětatřicetiletý cyklista se před týdnem probudil z umělého spánku a byl odpojen z dýchacích přístrojů. Po šesti dnech už mohl poslat vzkaz svým fanouškům prostřednictvím fotografie, na níž má očividně ztrápený výraz. Snímky z následujícího dne už vypadají o poznání pozitivněji.

Foto: Sport.cz

Jiří Ježek v greenvillské nemocnici po ztrátě části plíce cvičí dech.

Článek
Fotogalerie

"Ve čtvrtek jsem mohl začít s dechovým cvičením, v pátek večer mě donutili postavit se (auu)," líčil Ježek prostřednictvím svého facebookového profilu. "Bolí to, jdu krok za krokem, ale jde to," uvedl dále cyklista, jenž se během víkendu přesunul z pooperačního pokoje na rehabilitační kliniku.

Ježek si způsobil těžká zranění při hromadném spurtu na mistrovství světa v americkém Greenville. Legenda mezi hendikepovanými cyklisty se ihned po závodě podrobila operaci hrudníku. Těžce zraněný cyklista přišel o část plíce a dvě žebra, která byla nahrazena implantáty, navíc mu lékaři museli přišít amputovaný prsní sval. Při druhé operaci doktoři Ježkovi vyjmuli kostní štěp z pánve a nahradili jím poškozenou kostní tkáň poraněné paže. Den, kdy se Jiří Ježek bude moci vrátit do Česka, je zatím v nedohlednu.

Reklama