Hlavní obsah

Ullrich pokračuje v Tour, zlomená žebra nemá

Jen s podlitinami vyvázl z nepříjemného pádu v nedělní deváté etapě Tour de France německý cyklista Jan Ullrich. Lídr týmu T-Mobile a hlavní vyzyvatel šestinásobného vítěze Lance Armstronga absolvoval během pondělního volného dne rentgenové vyšetření na klinice v Grenoblu, které vyvrátilo podezření na zlomeniny žeber.

Článek

"Cítím se lépe, než jsem čekal. Je mi dobře," řekl v pondělí ráno jednatřicetiletý Ullrich s tím, že odpoledne chce absolvovat alespoň krátký trénink na kole. "To vyšetření je už jen pro jistotu," dodal cyklista, jenž nedělní etapu dokončil díky pomoci kolegů z týmu v hlavním pelotonu.

Ullricha zasáhl krátce po startu nedělní deváté etapy při jednom ze sjezdů v rychlosti kolem 60 kilometrů za hodinu poryv bočního větru a smetl ho do příkopu. Šampión Tour z roku 1997 se zastavil až po několika kotrmelcích. Za to, že pro něho pád neskončil vážným zraněním hlavy, může děkovat přilbě, která při nárazu praskla.

"Byl to hodně ošklivý pád. Následky se naplno projeví až v příštích dnech," řekl týmový lékař T-Mobilu Lothar Heinrich. "Určitě to bude na sobě pociťovat. Je otázka, nakolik to ovlivní jeho výkon," dodal. Ullrich má po pádu podlitiny na celé levé straně těla i hlavě.

Etapy 92. ročníku Tour de France na Sport.cz
123456789101112131415161718192021

Reklama