Hlavní obsah

Zraněný cyklista Ježek se v pátek vrátí do Česka

Praha

Díky výraznému pokroku v rekonvalescenci se stav vážně zraněného handicapovaného cyklisty Jiřího Ježka zlepšil natolik, že se šestinásobný paralympijský vítěz bude moct už v pátek vrátit zpět do České republiky. Návrat domů posvětili lékaři v americkém Greenvillu, kteří již včera propustili Ježka do domácího ošetřování.

Foto: Sport.cz

Jiří Ježek začal již týden po děsivém pádu a několika operacích chodit.

Článek

Informaci o Ježkově návratu zaslala Sport.cz vedoucí reprezentačního týmu paralympiků Jaroslava Krakovičová.

Ježek utrpěl děsivá zranění 1. září po pádu na hrazení při hromadném finiši silničního závodu na MS handicapovaných cyklistů. Lékaři v Greenvillu mu po karambolu museli odstranit dvě roztříštěná žebra a nahradit je implantáty, přišít téměř amputovaný prsní sval a český závodník přišel rovněž o část plíce. Při druhé operaci lékaři Ježkovi vyjmuli kostní štěp z pánve a nahradili jím poškozenou kostní tkáň poraněné paže.

Rekonvalescence nejúspěšnějšího paralympijského cyklisty všech dob ale i přes závažnost zranění postupuje neuvěřitelně rychle. Ačkoliv byl 39letý závodník krátce i v umělém spánku, už týden po karambolu začal chodit. Včera jej pak lékaři na vlastní žádost propustili do domácího ošetřování. A zároveň konstatovali, že se jeho zdravotní stav obdivuhodným způsobem zlepšil natolik, že  zvládne cestu zpět do České republiky.

„V České republice péči o Jirku převezmou naši reprezentační lékaři vedení profesorem Janem Štulíkem z Fakultní nemocnice Motol. Velmi si vážíme nabídky pomoci pana profesora Pafka, se kterým budeme konzultovat léčbu zraněného hrudníku a se kterým už  je Jirka v kontaktu."  přiblížil další léčbu trenér Jiřího Ježka Viktor Zapletal.

Reklama