Hlavní obsah

Maraton v Lomnici vyhrál Vokrouhlík

LOMNICE NAD POPELKOU

Český pohár horských kol v maratónu se šestým podnikem přehoupl do své druhé poloviny. V sobotu se závodníci tentokráte sjeli do Podkrkonoší, konkrétně do Lomnice nad Popelkou, kde jim organizátoři připravili již čtvrtý ročník Scott Krkonošského maratonu. Na jezdce čekala slušná porce 106 kilometrů s více jak 2700 metry převýšení.

Foto: Petr Dědina (www.mtbs.cz)

Cyklisté na startu závodu v Lomnici nad Popelkou.

Článek
Fotogalerie

Ostrý start z náměstí v Lomnici byl naplánován na půl devátou ráno a prvních zhruba 25 kilometrů jezdil na čele balík 15 závodníků, který se postupně trhal a ve třetině závodu zůstala v předu s minimálními  rozestupy pětice jezdců ve složení Martin Horák, Olda Hakl, Tomáš Vokrouhlík, Václav Hlaváč a Robert Novotný.

Ovšem i ten začal záhy odpadat. V polovině závodu začala docházet energie Martinu Horákovi a na vedoucí trojici ztrácel již asi minutu. O vítězi závodu se rozhodovalo dva kopce před cílem. Nejprve v tom prvním utrhl Vokrouhlík s Hlaváčem Hakla, a později v druhém kopci nestačil Hakl na závěrečný nástup Vokrouhlíka.

Vítěz to bral jako přípravu na Kutnou Horu

Ve finiši se již nic mimořádného nestalo a tak si Tomáš Vokrouhlík dojel pro své druhé pohárové vítězství. "Jelo se mi dobře, ani jsem neměl krizi.Překvapil mě ten poslední výjezd, loni nebyl a tak jsem ho nečekal. Zato jsem očekával více bahna na trati, naštěstí to docela ušlo. Jsem rád, že se mi podařilo zvítězit, ale prioritou je pro mě mistrák v Kutné Hoře. Dneska jsem to měl jako přípravu právě na Kutnou Horu," řekl v cíli vítěz.

Pro druhé místo si dojel Václav Hlaváč a i ten byl se svým umístěním spokojený: "Trať se mi líbila, bylo to docela v pohodě. Druhé místo je zatím nejlepší v této sezóně. V tom posledním kopci jsem už ale neměl síly." Bronz bral i přes drobnou kolizi v závěru Olda Hakl. "Kousek před cílem jsem se srazil se slečnou z krátké trati. Křikl jsem zleva a ona do leva uhnula... Přesto bych se jí rád omluvil. Jinak se mi jelo super, byl to jeden z nejlepších závodů. Akorát na osmdesátém kilometru jsem dostal krizi a jsem nakonec rád, že mám to třetí místo."

Mezi ženami kralovala Bohatá

V kategorii žen se žádné velké boje o prvenství neodehrávaly. Od počátku vedla Barbora Bohatá a svou pozici držela až do cíle. "Zajela jsem si to jako přípravu na Kutnou Horu. Prvních padesát kilometrů se mi moc dobře nejelo, pak už to šlo," okomentovala Bára své pocity ze závodu. Druhá přijela Alena Dymlová a třetí Lucia Čuříková.

Výsledky - muži:
1. Tomáš VOKROUHLÍK (ČS MTB)4:18:20,0
2. Václav HLAVÁČ (Michelin MTB Team)+1:26
3. Oldřich HAKL (KHS SPORTFUL TEAM)+4:20
4. Jan MATĚJŮ (Scania-Apache Team Kolín)+6:38
5. Aleš BROŽ (Scania-Apache Team Kolín)+7:41
6. Martin HORÁK (Rock-Machine Cyklomax)+13:35
7. Petr SULZBACHER (KHS SPORTFUL TEAM)+15:26
8. Robert NOVOTNÝ (Rock-Machine Cyklomax)+18:30
Výsledky - ženy:
1. Barbora BOHATÁ (Scania-Apache Team Kolín)5:24:15
2. Alena DYMLOVÁ (Giant)+11:40
3. Lucia ČUŘÍKOVÁ (Profil - KTM)+36:12
4. Aneta STRÁNSKÁ (BIKEFIT CLUB JILEMNICE)+1:25:00
5. Marcela PRSKAVCOVÁ (Praha)+1:27:25
6. Jana VOSYKOVÁ (RAMAR STEVENS)+1:34:21

Reklama

Související témata:
Lomnice