Hlavní obsah

Skandální cyklistické dresy? Závodnice měly vypadat jako nahé skoro celé, říká návrhářka

Bogota

Velmi ostré reakce vzbudily dresy cyklistek kolumbijské stáje IDRD-Bogota Humana-San Mateo-Solgar, v nichž závodnice díky tělové barvě vypadají jako od pasu dolů nahé. Návrhářka a zároveň členka týmu Angie Tatiana Rojasová si ale za svým výtvorem stojí.

Šokující dresy kolumbijských cyklistek

 
Článek

„Tohle degraduje sport na pouhý vtip. Dívky protestujte - řekněte ne," vyzvala po veřejné prezentaci dresů na závodě Kolem Toskánska například bývalá olympijská vítězka a mistryně světa Nicole Cookeová.

„Podle jakýchkoliv standardů slušnosti je tohle zcela neakceptovatelné," hřímal zase prezident Mezinárodní cyklistické unie UCI Brian Cookson.

Podle návrhářky měly být ale trikoty původně v barvě připomínající lidskou kůži vyvedené téměř celé, jde totiž o barvu jednoho ze sponzorů týmu, který vyrábí vitamínové doplňky.

Jsme pořád stejný tým

„S návrhem designu jsem přišla někdy v lednu, kdy jsme podepsali smlouvu s novým sponzorem. Cílem návrhu tedy bylo upozornit právě na sponzora. Ta tělová barva měla původně zcela dominovat, ale v pelotonu bychom tak nebyly možná dostatečně viditelné. Doplnila jsem tedy žlutou a červenou barvu, které obsahuje vlajka Bogoty," vysvětlovala dvaadvacetiletá návrhářka a zároveň závodnice v rozhovoru pro cyclinginquisition.com.

Z negativní publicity kolem svého výtvoru rozhodně nadšená není. „Je to smutné především pro cyklistiku samotnou a pro tu ženskou obzvlášť. Ale musíme z tohoto momentu alespoň co nejvíce získat. Vždyť cílem našeho tréninku, závodění a vlastně každého šlápnutí do pedálů je, aby na nás naše rodiny byly hrdé a abychom co nejlépe reprezentovaly Kolumbii," pokračovala Rojasová.

V týmu prý negativní reakce na dresy žádné škody nenapáchaly: „Vždy jsme měly k sobě velmi blízko a pracovaly jsme jako tým. Především jsme kamarádky a ženy, které vědí, co znamená obětovat se a tvrdě trénovat."

Reklama

Související témata: