Hlavní obsah

VIDEO: Hrůzný pád na úvod cyklistického MS. Závodnici katapultovala bariéra

Ponferrada

Hrůzný pád poznamenal úvod mistrovství světa v silniční cyklistice ve španělské Ponferradě. nepříjemný karambol postihl v časovce družstev žen nizozemský Rabo-Liv. Na pád nejvíce doplatila Anna Van Der Breggenová, kterou musela odvézt sanitka do nemocnice.

Ošklivý pád na MS v cyklisitice

 
Článek

Stáj BMC Racing ovládla časovku profesionálních týmů. Americký tým porazil o 31 sekund australskou stáj Orica-GreenEdge, o dalších pět sekund zpět skončili na trati 57,1 kilometru obhájci titulu z Omega Pharma - Quick-Step.

Belgický tým s časovkářským mistrem světa Tonym Martinem z Německa v závěru i kvůli začínajícímu dešti zpomalil a nedokázal tak završit vítězný hattrick. Po triumfech z let 2012 a 2013 se musel spokojit s bronzem. V posledních kilometrech ztrácel i britský tým Sky s Bradleym Wigginsem, který dlouho držel pódiové umístění, nakonec ale skončil čtvrtý.

Ženskou časovku ovládl tým Specialized-Lululemon

Titul v ženské časovce profesionálních týmů obhájila s přehledem americká stáj Specialized-Lululemon, která tak opanovala i třetí závod této kategorie v historii šampionátu. Stříbro získala vloni třetí australská Orica-AIS před italským týmem Astana BePink.

Ošklivým pádem skončil úvodní závod mistrovství světa pro nizozemský Rabo-Liv. Stáj v závěrečných kilometrech útočila na pódiové umístění, Annemiek van Vleutenová se ale nechala vynést v zatáčce a vrazila do bariéry, která ji katapultovala z kola. Přes ni pak upadly i její kolegyně. Annu Van Der Breggenovou musela odvézt sanitka do nemocnice.

Karambolu se vyhnula mnohonásobná mistryně světa Marianne Vosová, která z vláčku kvůli technickým problémům odpadla už po druhém mezičase. Sedminásobná šampiónka v cyklokrosu by v silničním závodě s hromadným startem měla obhajovat tituly z posledních dvou let.

Mistrovství světa v silniční cyklistice v Ponferradě (Španělsko):
Časovka družstev:
Muži (57,1 km):
1. BMC Racing (Dennis, Dillier, Oss, Quinziato, Van Garderen, P. Velits)1:03:29
2. Orica-GreenEdge-31
3. Omega Pharma-Quick-Step-35
4. Team Sky-37
5. Tinkoff-Saxo-46
6. Movistar-51
Ženy (36,15 km):
1. Specialized-Lululemon (Blaaková, Brennauerová, Canuelová, Stevensová, Smallová, Worracková)43:33
2. Orica-AIS-1:17
3. Astana-BePink-2:19.

Reklama