Hlavní obsah

Cyklisté si na Tour de France odpočinou na rovině

MIRAMAS (Francie)

Peloton Tour de France si po třech náročných alpských etapách odpočine v rovinatém terénu. Cyklisty čeká 173,5 kilometru dlouhá etapa z Miramasu do Montpellieru, v níž budou mít podle všeho znovu šanci na úspěch renomovaní spurtéři.

Foto: ČTK

V čele průběžného pořadí je stále Američan Lance Armstrong.

Článek

V očekávaném hromadném dojezdu nebude už o etapový triumf bojovat vítěz dvou letošních etap Tom Boonen. Belgický spurtér ve středu upadl a do čtvrteční etapy s poraněným kolenem nenastoupil.

Ve žlutém trikotu pojede šestinásobný vítěz Lance Armstrong. Američan sice ve čtvrtek ztratil na vítězného Davida Moncoutiea více než deset a půl minuty, ale svou průběžně vedoucí pozici s přehledem uhájil. Podporovat ho bude i jeho český týmový kolega ze stáje Discovery Channel Pavel Padrnos.

Na start se peloton postaví čtvrt hodiny před polednem, v cíli jsou nejlepší jezdci očekáváni přibližně ve čtvrt na pět. Po čtvrteční horské etapě ubyli další čtyři závodníci. Mezi nimi i Armstrongův týmový kolega Manuel Beltran, který při jednom ze stoupání upadl, uhodil se do hlavy a s podezřením na otřes mozku musel odstoupit.

Etapy 92. ročníku Tour de France na Sport.cz
123456789101112131415161718192021

Reklama