Hlavní obsah

Armstronga možná nahradí Vinokurov

PRAHA

K zajímavé transakci se možná schyluje v cyklistickém pelotonu. Fenomenálního Lance Armstronga, který po Tour de France končí aktivní kariéru, by u týmu Discovery Channel mohl vystřídat Alexander Vinokurov. Kazašskému šampionu a členovi stáje T-Mobile končí smlouva a spekulace o jeho dalším angažmá jsou v plném proudu.

Článek

Tržní hodnota jednoho z největších soupeřů amerického lídra Tour de France stoupla po středečním triumfu v královské, 173 kilometrů dlouhé, horské etapě z Courchevelu do Brianconu. Vinokurov vítězstvím nechal zapomenout na nezdar z předchozího dne, kdy nabral značnou ztrátu.

Kazacha chválil po zmíněném vítězství dokonce samotný Lance Armstrong. "Kdo je schopný jet takhle dlouho v úniku, zaslouží si vítězství." Smlouva Vinokurova u německé stáje po šesti letech vyprší.

Vinokurov se o spekulace ohledně přechodu k americkému týmu postaral částečně sám, když prohlásil. "Aby se vyplatilo opustit T-Mobile, muselo by to být do stáje Discovery Channel," uvedl Kazach.

O dalších plánech Alexandra Vinokurova mluví v rozhovoru pro sport1.de manažer kazašského reprezentanta Tony Rominger. Bývalý světový rekordman v hodinovce nechtěl nic prozradit, o americké stáji se přesto spekuluje jako o největším kandidátovi na další angažmá Alexandera Vinokurova.

Jako o náhradě za Armstronga ale nechce Rominger o svém svěřenci mluvit. "Lance není možné nahradit, je to patron cyklistiky. Armstrong by z jakéhokoliv týmu udělal špičkovou stáj," říká švýcarský manažer.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články