Hlavní obsah

OBRAZEM: Hrozivý pád zastavil úsilí Sáblíkové a dalších cyklistek

Ponferrada

Že cyklisté tvrdý chléb mají, okusila na svou kůži rychlobruslařská hvězda Martina Sáblíková, která se na mistrovství světa zúčastnila časovky a v neděli závodu s hromadným startem. Ten ale nedokončila, zastavila ji, stejně jako mnoho dalších závodnic, hromadná kolize. Ošklivě potlučená a s rozbitým bicyklem Češka nemohla v závodě pokračovat.

Foto: Profimedia.cz

Martina Sáblíková (110) vydýchávala pád na krajnici.

Článek
Fotogalerie

Do nedělního závodu v severošpanělské Ponferradě odstartovalo 134 žen, cílem ale projelo jen 59 závodnic. Většina cyklistek nedokončila kvůli hromadnému pádu, který se odehrál ve druhém ze sedmi kol při sjezdu z vrcholu Mirador.

K prvotnímu pádu došlo v přední části pelotonu, takže závodnice v zadních pozicích neměly čas ani místo, jak se vyhnout. Jednou z nich byla i Sáblíková. „Jela jsem víc vzadu a najednou jsem slyšela, jak někdo křičí. Uviděla jsem ležet nějaké holky a už to nešlo dobrzdit. Letěla jsem na silnici. Ani nevím, jak jsem spadla, skoro nic si nepamatuju," líčila pro Supercycling.cz Sáblíková.

Rychlobruslařka chtěla i přes nepříjemnou bolest pokračovat v závodě. Kromě nepříjemných odřenin a naraženého boku však poškodila i kolo. Přelomil se rám a nešlo přeřazovat. „Doprovodné auto jelo vzadu, a než přiběhl mechanik, ztratila jsem tři minuty. S tím už nešlo nic dělat," dodala dvanáctá z časovky.

Závod vyhrála dvaadvacetiletá Pauline Ferrandová-Prévotová z Francie.

Reklama