Hlavní obsah

Froome, Wiggins, König. Český talent se stal členem elitního týmu Sky

Konec spekulací, přestup cyklisty Leopolda Königa do týmu Sky se stal v úterý realitou. Šestadvacetiletý jezdec podepsal s elitním týmem, mezi jehož členy patří i esa pelotonu Chris Froome či Bradley Wiggins, dvouletou smlouvu. Tým uzavření kontraktu oznámil na svém webu.

Foto: Profimedia.cz

Český cyklista Leopold König na letošní Tour de France.

Článek

"Vždy jsem k týmu Sky choval obrovský respekt a to, že jsem se stal jeho členem, je pro mě obrovská čest," komentoval König podpis smlouvy. "Nemůžu se dočkat spolupráce s tak profesionálním týmem a tak vynikajícími závodníky. Doufám, že v příští sezóně opět zvednu laťku své výkonnosti a oplatím týmu důvěru svou pomocí na triumfech v závodech," dodal rodák z Moravské Třebové.

König na sebe výrazně upozornil svými výkony v závodech Grand Tour: loni byl devátý na Vueltě a letos příjemně šokoval sedmým místem na Tour de France. "Leo je pronikavý talent. Ve své kariéře jel dva závody Grand Tour a na obou ohromil. Má velký talent, je skvělý v kopcích i v časovce. Pro tým je opravdovou posilou. Těšíme se na vzájemnou spolupráci a další posun ve výsledcích," poznamenal šéf týmu Sky Dave Brailsford.

Kromě českého závodníka se členy elitní stáje stali rovněž Brit Andrew Fenn (24 let), Nor Lars Petter Nordhaug (30), Nizozemec Wout Poels (26) a Ir Nicolas Roche (30). "Náš standard je tradičně nastavený vysoko. Chceme vyhrávat ty největší závody a trvale posunovat výkonnost nahoru. Pětice nových členů prokázala zkušenosti i talent, aby byla příslibem pro týmovou současnost i budoucnost," doplnil Brailsford.

Reklama