Hlavní obsah

Armstrong má podle Padrnose po Pyrenejích opět blíž vítězství

SAINT-LARY SOULAN

Do závěrečného týdne se přehoupl 92. ročník cyklistické Tour de France. Jezdci během pondělního volna nabírají síly na závěr slavného závodu, v jehož čele je posedmé za sebou Lance Armstrong z týmu Discovery Channel. Američan má po patnácti etapách náskok téměř tři minuty a podle stájového kolegy Pavla Padrnose je dalšímu titulu zase o kousek blíž.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Pavel Padrnos

Článek

"Lance se podle toho, jak jezdí, cítí velmi v pohodě. Žádnému ze soupeřů se nepodařilo jej ani jednou do kopce utrhnout," pochválil svého 'šéfa' Padrnos. Armstrong po patnácté z jednadvaceti etap vede peloton na Tour o téměř tři minuty před Italem Ivanem Bassem.

"Možná to vypadá jednoduše, ale není tomu tak. Jsou tu i dny, kdy je šéf týmu kritizován, že Lance necháváme dlouho samotného. Já si ale myslím, že zatím to jde podle plánu. V první pyrenejské etapě zůstal sám s největšími soupeři. Tam to ale je už jen o výkonnosti, rozhoduje se mezi Bassem, Rasmussenem a Ullrichem a Lance to zvládá skvěle," míní Padrnos.

I když jediným cílem Discovery Channel je žlutý trikot na Armstrongově hrudi v Paříži, ani etapovým vavřínem stáj nepohrdla. Královskou etapu v neděli vyhrál George Hincapie. "Ujela skupina, která nic neohrožovala a pro nás nebylo důležité ji nějak sjíždět. Naopak šéf rozhodl umožnit jí co největší náskok a George měl zkusit vyhrát. Vše klaplo," řekl spokojený Padrnos.

Padrnosovi se na kolo nechce

Zatímco většina závodníků dnešní den volna přivítala s nadšením, český cyklista má jiný názor. "Raději bych jel bez přestávky a byl dříve doma. Po dlouhé době ale bydlíme v dobrém hotelu, je tady dobré jídlo, tak to snad vydržím," uvedl. O volném dnu však prý má jiné představy. "Celý bych jej proválel, ale odpoledne budu muset na kolo. Trénink sice není povinný, ale mohl bych ztuhnout," vysvětlil Padrnos.

Příležitostí sesadit Armstronga podle něj budou mít soupeři ještě dost. "Ještě je tam jeden těžký dojezd na kopec," připomněl Padrnos. Spíše si ale myslí, že velký boj se nyní odehraje o zelený trikot pro vítěze bodovací soutěže. "Pro nás bude důležité, jak se etapy budou vyvíjet, jak moc je budeme muset kontrolovat. Následující etapy nejsou po rovině a to je ideální půda na různé úniky. Když se zrodí pro nás nějaký nevýhodný, tak nás čeká dost práce," dodal jediný český účastník letošní Tour.

Reklama