Hlavní obsah

Cink bude odpočívat při stavbě vysněného sídla. Klidně vezmu lopatu do ruky, hlásí biker

Praha

Připadal si jako na houpačce. Biker Ondřej Cink prožil sezónu plnou zvratů. Po skvělém startu přišly zdravotní potíže, z nichž se dlouho vzpamatovával, nakonec vybojoval dvanácté místo na MS a vyhrál dva závody v Česku „Bylo fajn zažít pocit vítězství před volnem,“ usmál se.

Foto: Michal Červený/mtbs.cz

Ondřej Cink

Článek

„Úvod roku byl skvělý pro mě i pro tým. Měl jsem velkou motivaci, výsledky byly fajn," vracel se Cink ke vstupu do SP, v němž končil čtvrtý v Pietermaritzburgu a osmý v Cairnsu. „Ale pak jsem dostal angínu, dva týdny jsem nebyl na kole a všechno se zlomilo," vzpomínal 23letý Cink na klíčový okamžik sezóny.

„Jel se Světový pohár v Novém Městě, kde jsem nechtěl chybět. Hned po nemoci jsem tedy skočil do přípravy, což byla chyba. Následně jsem se zasekl, neměl jsem energii a angína se vrátila," rekapituluje Cink. „Bylo to strašně těžké období na psychiku. Podcenil jsem situaci po první angíně. Tréninkové objemy byly příliš velké s ohledem na můj stav."

Mistr světa do 23 let z roku 2012 byl rád, že alespoň na světovém šampionátu v Norsku v závěru sezóny předvedl kvalitu. „Dokázal jsem se vzchopit a připravit na důležitý závod. Kdybych nepokazil start, končil jsem vpředu. Podle času jsem mohl jet o první pětku," je si jistý Cink. Když pak při závodě Kola pro život v Plzni a při exhibici v Brně slavil triumf, zvedl si náladu. „Pro psychiku závodníka je dobré končit sezónu vítězně."

K nářadí se postavit umím, říká Cink

Nyní bude hlavně odpočívat. I když nepůjde o vyloženě pasivní relaxaci. „S přítelkyní jsme koupili hrubou stavbu, takže dolaďujeme bydlení. Během sezóny bylo vše na ní, abych já měl klid. Když bude potřeba, klidně vezmu lopatu do ruky. Jako malý jsem tátovi pomáhal při domácích pracích, k nářadí se postavit umím," ujišťuje Cink, že zranění nehrozí.

Nové útočiště vybral v malé obci v Českém Švýcarsku. „Je tam klid, dům můžeme upravit podle vlastních přání. Plánujeme postavit ještě menší budovu na zahradě, kde bude i wellness a posilovna, abych měl všechno při ruce a nemusel nikam dojíždět," má jasno Cink.

Reklama