Hlavní obsah

Thajsko by chtělo v roce 2016 hostit start Tour de France

Bangkok

Thajsko by v budoucnu chtělo hostit start Tour de France. Přivést legendární cyklistický závod poprvé v historii do Asie by zástupci tamního úřadu pro turistiku chtěli už v roce 2016. Organizátory Tour ale tímto prohlášením překvapili, jednání v Paříži se podle nich týkala jen případného uspořádání jednodenního kritéria.

Foto: Ivan Aguinaga, ČTK/AP

Ilustrační foto.

Článek

"Zatím nevíme, kolik etap bychom uspořádali, jestli jednu nebo dvě nebo celý závod. To ještě musíme probrat," prohlásil zástupce thajské strany Tchavatčaj Arunjik.

Představitelé organizátorů ale tvrdí, že muselo dojít k nedorozumění. "Probírali jsme možnost proniknout do Thajska prostřednictvím kritéria, jako jsme to udělali v Japonsku se závodem Saitama Criterium by Le Tour de France," uvedl mluvčí pořadatelů Tour.

Nejslavnější cyklistický závod, který se jezdí od roku 1903, startoval celkem dvacetkrát mimo francouzské území. Závodníci v minulosti vyráželi z Nizozemska, Belgie, Lucemburska, Německa, Španělska, Švýcarska, Irska a Británie. Vždy se ale končí v Paříži na Champs Élysées. Příští rok bude start v nizozemském Utrechtu. Zájem zahájit v budoucnu legendární podnik projevilo i kazašské Almaty.

Reklama

Související témata: